Fazuľový guláš s údeným kolenom

Fazuľový guláš s údeným kolenom

Tak tento pokrm je skutočná výdatná lahôdka! S naším receptom ho navyše zvládne úplne každý.

INGREDIENCIA

  • 1ks bravčového údeného kolena (1–1,5 kg)
  • 100–150 g bravčovej masti
  • 400 g veľkých strakatých fazule
  • 200 g cibule
  • 250g konzervovaných lúpaných paradajok
  • 1 hlavička cesnaku
  • korenie čierne celé
  • nové korenie celé
  • 1 bobkový list
  • chilli paprička
  • korenie čierne mleté
  • sladká červená paprika
  • soľ
  • majorán

POSTUP

  • Údené koleno uvarte vo vode spolu s bobkovým listom, celým čiernym korením, novým korením, cibuľou a so štipkou soli.
  • Varte ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať.
  • Vývar z neho sceďte a odložte.
  • Fazuľa cez noc namočte.
  • Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričku.
  • Pridajte soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky a zalejte vývarom z kolena.
  • Pridajte fazuľu a varte.
  • Mäso z kolena nakrájajte na kocky a pridajte do vriacej fazuľovej zmesi (môžeme pridať aj nakrájanú kožu).
  • Keď sú mäso aj fazuľa uvarené, pridajte pretlačený cesnak a majorán.
  • Podávajte s chlebom.
Guláš z fazule a údeného kolena na tanieri, ozdobený jarnou cibuľkou.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.