Tak tento pokrm je skutočná výdatná lahôdka! S naším receptom ho navyše zvládne úplne každý.
INGREDIENCIA
- 1ks bravčového údeného kolena (1–1,5 kg)
- 100–150 g bravčovej masti
- 400 g veľkých strakatých fazule
- 200 g cibule
- 250g konzervovaných lúpaných paradajok
- 1 hlavička cesnaku
- korenie čierne celé
- nové korenie celé
- 1 bobkový list
- chilli paprička
- korenie čierne mleté
- sladká červená paprika
- soľ
- majorán
POSTUP
- Údené koleno uvarte vo vode spolu s bobkovým listom, celým čiernym korením, novým korením, cibuľou a so štipkou soli.
- Varte ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať.
- Vývar z neho sceďte a odložte.
- Fazuľa cez noc namočte.
- Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak a čili papričku.
- Pridajte soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky a zalejte vývarom z kolena.
- Pridajte fazuľu a varte.
- Mäso z kolena nakrájajte na kocky a pridajte do vriacej fazuľovej zmesi (môžeme pridať aj nakrájanú kožu).
- Keď sú mäso aj fazuľa uvarené, pridajte pretlačený cesnak a majorán.
- Podávajte s chlebom.