Tieto nanuky nielen skvele vyzerajú, ale aj luxusne chutia! Vyrábajú sa prevažne z ovocia a ďalej sa používajú čokopecičky a kokosové mlieko. Sú úžasne osviežujúce a zamilujú si ich aj vaše deti.
INGREDIENCIA
- cca 3 a ½ šálok nakrájaného vodného melónu bez kôstok
- 5 a 1/2 lyžice krupicového cukru
- 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy
- 1/2 šálky konzervovaného kokosového mlieka, dobre pretrepaného
- 6 stredných kivi
- 1 lyžica malých čokopiecik
POSTUP
- Pridajte melón, 2 lyžice kryštálového cukru a citrónovú šťavu do mixéra a mixujte, kým vám nevznikne kaša.
- Odoberte penu a potom zmes opatrne nalejte do 10 formičiek na nanuky, každú naplňte asi do 2/3.
- Vršky posypte čokopecičkami a potom pomocou tyčinky na nanuky jemne zatlačte dole, aby sa čokopecičky ponorili (zatlačte smerom k stranám, aby ste ich po zmrznutí videli).
- Podľa potreby utrite strany.
- Zakryte viečkom a vložte do nanukov tyčky.
- Dajte do mrazničky na 3 a 1/2 hodiny.
- Počas posledných 30 minút mrazenia nanukov vyšľahajte dohromady kokosové mlieko s 1 a 1/2 lyžicou cukru.
- Dajte do chladničky na 30 minút.
- Vyberte nanuky z mrazničky, odoberte viečko a opatrne nalejte malú lyžicu osladeného kokosového mlieka do rovnomernej vrstvy cez vrstvu melónu.
- Vyčistite strany podľa potreby.
- Vráťte do mrazničky, odkryté a nechajte tam mraziť 45 minút.
- Medzitým z kivi odrežte vršky a lyžicou z nich naberte dužinu.
- Preneste dužinu kivi do mixéra spolu s 2 lyžicami kryštálového cukru.
- Pulzujte, kým sa zmes dobre nerozmixuje.
- Zmes pretlačte cez jemné sitko do misky pomocou gumovej stierky, aby ste odstránili semienka (môžete pridať aj trochu potravinárskej gélovej farby).
- Rozmixované kivi dajte do chladničky na 30 minút.
- Vyberte nanuky z mrazničky a opatrne nalejte asi 1 lyžicu zmesi kivi na kokosovú vrstvu.
- Vráťte do mrazničky na ďalšie asi 2 – 3 hodiny.
- Ak chcete vybrať nanuky z foriem, dajte formičky na niekoľko sekúnd pod teplou vodou (nedovoľte, aby sa voda dotkla kivi časti hore) a potom pomaly vytiahnite z foriem.
- Dobrú chuť!