Sadlové jamkové cukrovinky s kakaom je obľúbenou klasikou, a to nielen na Vianoce. Cesto je vďaka maste veľmi vláčne as náplňou si môžete vyhrať podľa fantázie. Čo by ste do sadlových cukroviniek dali vy?
INGREDIENCIA
- 200 g hladkej múky
- 200 g cukru múčka
- 170 g sadla
- 50 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice kakaa
- linecká marmeláda (alebo akákoľvek iná, ktorú máte radi)
Postup:
- Múku zmiešajte s cukrom, mletými orechmi a kakaom.
- Potom pridajte masť a vypracujte cesto.
- Ak by bola zmes veľmi sypká, pridajte viac masti.
- Cesto dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny odstáť.
- Vyberte cesto z chladničky a tvorte z neho v dlaniach guličky zhruba s priemerom 2 cm.
- Do guličiek urobte jamky a naplňte ich marmeládou.
- Takto pripravené ich vložte na plech s papierom na pečenie a dajte piecť na 160 °C zhruba po dobu 10 minút.
Máme pre vás aj výborné recepty na vianočné pečivo z hrnčeka 5x inak. Inšpirujte sa!