Vyskúšajte zase niečo trochu nové. Príprava tohto pečiva je naozaj jednoduchá a jeho chuť úplne luxusná.
INGREDIENCIA
- 2 bielky
- 150 cukru
- 200 g mletých lieskových orieškov (prípadne môžete použiť aj iné mleté orechy)
- 2 lyžice mletej škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1-2 lyžice pikantnejšie džemu
POSTUP
- Bielky so štipkou soli vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte do zmesi práškový cukor – výsledkom by mal byť hladký a lesklý sneh.
- Z tohto vzniknutého snehu odoberte do zdobiaceho vrecka cca 2-3 polievkové lyžice.
- K zvyšnej zmesi zľahka vmiešajte vanilkový extrakt a mleté orechy zmiešané so škoricou.
- Zo zmesi vlhkými rukami robte guličky veľkosti zhruba ako vlašský orech, ktoré ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Keď máte urobené všetky guličky, vlhkým prstom do každej guličky urobte jamku.
- Jamky vyplňte snehom, ktorý ste si odložili – môžete robiť iba so snehom, alebo pod sneh kvapku pikantného džemu, ktorý pekne osvieži chuť cukroviniek.
- Pečte v rúre zahriatej na 100 ° C cca 40 – 45 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte na plechu úplne vychladnúť.
- Skladujte v uzavretej dóze.