Orieškovo-škoricové jamkové cukrovinky

Orieškovo-škoricové jamkové cukrovinky

Vyskúšajte zase niečo trochu nové. Príprava tohto pečiva je naozaj jednoduchá a jeho chuť úplne luxusná.

INGREDIENCIA

  • 2 bielky
  • 150 cukru
  • 200 g mletých lieskových orieškov (prípadne môžete použiť aj iné mleté ​​orechy)
  • 2 lyžice mletej škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 1-2 lyžice pikantnejšie džemu

POSTUP

  • Bielky so štipkou soli vyšľahajte do peny a postupne zašľahajte do zmesi práškový cukor – výsledkom by mal byť hladký a lesklý sneh.
  • Z tohto vzniknutého snehu odoberte do zdobiaceho vrecka cca 2-3 polievkové lyžice.
  • K zvyšnej zmesi zľahka vmiešajte vanilkový extrakt a mleté ​​orechy zmiešané so škoricou.
  • Zo zmesi vlhkými rukami robte guličky veľkosti zhruba ako vlašský orech, ktoré ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  • Keď máte urobené všetky guličky, vlhkým prstom do každej guličky urobte jamku.
  • Jamky vyplňte snehom, ktorý ste si odložili – môžete robiť iba so snehom, alebo pod sneh kvapku pikantného džemu, ktorý pekne osvieži chuť cukroviniek.
  • Pečte v rúre zahriatej na 100 ° C cca 40 – 45 minút.
  • Vyberte z rúry a nechajte na plechu úplne vychladnúť.
  • Skladujte v uzavretej dóze.
Cukrovie plnené snehom z bielkov na tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.