Rustikálna polievka so zemiakmi, kapustou a fazuľami

Rustikálna polievka so zemiakmi, kapustou a fazuľami

Táto zeleninová polievka s bielymi fazuľami je výdatná a zdravá a skvele sa hodí na večeru či na obed kedykoľvek počas pracovného týždňa. Navyše je vegánska, bez lepku, bez oleja as nízkym obsahom tuku!

INGREDIENCIA

  • 1/4 šálky vody alebo 2 lyžice olivového (na restovanie)
  • 2 póry (biele a svetlo zelené časti), nakrájané na plátky a opláchnuté
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 stonky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžica provensálskeho korenia
  • 425 g konzervovaných nakrájaných paradajok
  • 5 – 6 šálok zeleninového vývaru alebo vody
  • 500 g zemiakov, nakrájaných na kocky
  • 1/2 hlávky bielej kapusty (asi 4 šálky), nakrájanej na plátky
  • 3 šálky varených bielych fazule alebo 2 plechovky (425 g každá), scedených a opláchnutých
  • soľ a čerstvo drvené korenie podľa chuti
  • 1/4 šálky nasekanej petržlenovej vňate, na ozdobu

POSTUP

  • Odrežte koreňový koniec póru a tmavo zelené časti.
  • Rozkrojte póry pozdĺžne napoly.
  • Dajte pod studenou tečúcou vodou a pri oplachovaní otvorte jednotlivé vrstvy, aby ste odstránili prípadné nečistoty.
  • Položte póry na rovný povrch a nakrájajte na tenké plátky vodorovne (na šírku).
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte vodu/olej na strednú až stredne vysokú teplotu, pridajte pór, mrkvu a stopkový zeler a restujte 5 minút.
  • Pridajte cesnak, provensálske korenie a restujte ešte 1 minútu.
  • Pridajte paradajky, zemiaky, kapusta, fazuľa a zeleninový vývar.
  • Priveďte do varu, prikryte, znížte teplotu na minimum a varte 20 – 30 minút, alebo kým zemiaky a kapusta nezmäknú.
  • Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
  • Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou spolu s čerstvým chlebom.
Zeleninová polievka s bielymi fazuľami v hlbokom tanieri s lyžicou.
www.simple-veganista.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.