Rascaová polievka

Rascaová polievka

Túto dobrotu často varili naše babičky a to z viacerých dôvodov. Polievka je rýchla, lahodná a úžasne vonia rascou. Bola by škoda na tento skvelý recept zabudnúť!

INGREDIENCIA

  • 1 malá cibuľa
  • 2 lyžičky drvenej rasce
  • 4 malé zemiaky
  • 1 lyžica slnečnicového oleja alebo masti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1 vajce
  • 5 šálok kuracieho alebo zeleninového vývaru alebo vody
  • ¼ lyžičky mletého čierneho korenia
  • soľ
  • vetvička petržlenu na ozdobu

POSTUP

  • Cibuľu olúpte a nakrájajte nadrobno.
  • Zemiaky olúpte a nakrájajte na kocky.
  • V hrnci so silným dnom zahrejte olej na strednom plameni.
  • Pridajte cibuľu a restujte, kým nezosklovatí.
  • Pridajte rascu a miešajte asi 1 minútu, kým sa nerozvinie rascová aróma.
  • Vsypte múku a miešajte asi 1-2 minúty.
  • Hrniec stiahnite z platne a pridajte jednu odmerku kuracieho vývaru.
  • Opatrne premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky.
  • Pridajte ďalšiu naberačku vývaru, prešľahajte.
  • Teraz môžete pridať zvyšok tekutiny.
  • Osoľte, okoreňte a dobre premiešajte.
  • Hrniec vráťte na sporák a opatrne pridajte na kocky nakrájané zemiaky.
  • Zvýšte teplotu a priveďte polievku do varu.
  • Znížte plameň na minimum, prikryte pokrievkou a nechajte polievku dusiť asi 15 minút, alebo pokiaľ nie sú zemiaky mäkké.
  • Čas od času premiešajte, pretože múka má tendenciu klesať na dno hrnca, kde by sa mohla začať pripaľovať.
  • Nakoniec hrniec odstavte zo sporáka, do polievky rozklepnite jedno celé vajce a zašľahajte ho.
  • Polievku ďalej nevarte.
  • Podľa chuti osoľte, premiešajte a podávajte.
Polievka z rasce na tanieri, ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.cooklikeczechs.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na polievky z červenej šošovky . Máme pre vás 5 nevšedných variantov!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.