Marocká polievka harira

Marocká polievka harira

Harira je tradičná marocká polievky z cíceru a šošovky s čerstvými bylinkami a množstvom korenia. Podávajte s plátkami citróna a teplým pita chlebom.

INGREDIENCIA

  • extra panenský olivový olej
  • 1 veľká žltá cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 nakrájané stopky stopkového zeleru
  • 1 mrkva, olúpaná a nakrájaná
  • soľ
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 a ½ lyžičky čierneho korenia
  • 1 a ½ lyžičky kurkumy
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • ½ lyžičky mletého zázvoru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • 800 g konzervovaných drvených paradajok
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 šálka nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 šálka zelenej šošovky, opláchnuté
  • 1 šálka červené šošovky, opláchnuté
  • 400 g konzervovaného cíceru
  • 7 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • ¼ šálky dlhozrnnej ryže
  • klinky citróna na podávanie

POSTUP

  • Vo veľkom hrnci zohrejte 4 lyžice extra panenského olivového oleja na strednom plameni, kým sa nezačne trblietať.
  • Pridajte cibuľu, stopkatý zeler a mrkvu.
  • Dochuťte soľou.
  • Restujte 5 minút za pravidelného miešania, kým zelenina nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a korenie a restujte 1 až 2 minúty za pravidelného miešania.
  • Pridajte drvené paradajky, paradajkový pretlak, koriander, šošovku (zelenú aj červenú) a cícer.
  • Tiež pridajte štipku soli a varte 5 minút za občasného miešania.
  • Pridajte vývar a zvýšte teplotu.
  • Priveďte do varu, potom stiahnite plameň na nízku teplotu.
  • Zakryte a nechajte 45 minút dusiť, pokiaľ nie sú strukoviny úplne uvarené a veľmi mäkké (občas skontrolujte a pridajte ďalší vývar alebo vodu).
  • Vmiešajte ryžu a varte ďalších 15 minút alebo pokiaľ nie je ryža úplne uvarená.
  • Podávajte s klinmi citróna.
Polievka z cícera a šošovky s čerstvými bylinkami na tanieri s lyžicou.
www.themediterraneandish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.