Táto mexická pochúťka z fazule, zemiakov, papriky, paradajok, cukety a žamipónov je úžasne výdatná a je skvelou večerou, ktorú zvládnete hravo pripraviť aj o všednom dni.
INGREDIENCIA
- 3 veľké zemiaky, nakrájané na kúsky
- 2 lyžice oleja
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 8 stredných šampiňónov, nakrájaných na štvrtky
- 1 stredná cuketa, nakrájaná na kúsky
- 400 g konzervovaných fazule, scedených
- 400 g nakrájaných paradajok v plechovke
- 2 lyžičky údené papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička chilli prášku
- soľ
- čierne korenie
- 75 g syra čedar, strúhaného
- čerstvý koriander, na podávanie (voliteľne)
POSTUP
- Nakrájané zemiaky premiešajte s trochou oleja a rozložte ich do veľkého pekáča.
- Pečte pri 190 ° C, po dobu asi 45 minút, v polovici premiešajte, alebo kým nie sú takmer uvarené a nezačnú chrumkať.
- Do misky pridajte všetku zeleninu spolu s fazuľami, paradajkami v konzerve a korením.
- Bohato okoreňte a premiešajte.
- Vráťte do rúry na ďalších 30 minút, kým zelenina nezmäkne a paradajky nevytvoria bohatú omáčku.
- Posypte strúhaným syrom a pečte ďalších 15 minút, kým sa syr nerozpustí.
- Podávajte podľa potreby ozdobené čerstvým koriandrom.