Lahodné špenátové tortily plnené údeným lososom, krémovým syrom, špenátom a čerstvými bylinkami sú jednoduchým a zdravým predjedlom, ktorý vytvoríte iba za 10 minút!
INGREDIENCIA
- 2 špenátové tortily
- 110 – 170 g smotanového syra
- 1 lyžica nasekaného čerstvého kôpru
- ½ lyžice pažítky
- 1/8 lyžičky cesnakového prášku
- 2-3 šálky špenátu
- 110 – 170 g údeného lososa
POSTUP
- V malej miske zmiešajte smotanový syr, kôpor, pažítku a cesnakový prášok.
- Položte obe tortily na pracovnú dosku a na každú rovnomerne rozprestrite smotanový syr, pričom ponechajte asi centrimeter miesta okolo okrajov.
- Smotanový syr na jednej strane rozprestrite až po okraj, pretože túto stranu použijete na „utesnenie“ rolky.
- Špenát rovnomerne rozdeľte medzi vaše dve tortily a potom na špenát rozdeľte údeného lososa.
- Každú tortilu pevne zrolujte a konce zastrčte.
- Je dôležité ich zrolovať čo najtesnejšie, aby rolky pri krájaní zostali pohromade.
- Malým zúbkovaným nožom odrežte okraje každej tortily a potom každú nakrájajte na centimetrové kolieska.
- Mali by ste mať asi 14-16 roliek.
- Servírujte!
Máme pre vás aj ďalšie 4 báječné recepty na tacos s mäsom aj bez mäsa. Inšpirujte sa mexickou kuchyňou!