Kváskový chlieb bez droždia

Kváskový chlieb bez droždia

Zo zrelého kvásku si môžete upiecť tento úžasný a chrumkavý chlieb. Proces fermentácie posunie váš pečený výtvor o level vyššie. Tým totiž dosiahnete k diétnejšej a stráviteľnejšej verzii pečiva.

Ingrediencie:

  • 450 g ražnej chlebovej múky
  • 125 g kvásku (cca 9 lyžíc)
  • 280 ml vody
  • 1 a ½ lyžičky soli
  • semienka podľa vlastnej voľby (sezamové, tekvicové, ľanové, …)

Postup:

  • Ingrediencie dajte do pekárne vrátane semienok.
  • Nastavte pekáreň podľa ich možností tak, aby cesto kyslo 4 až 6 hodín (piecť môžete začať, akonáhle je cesto takmer vo výške konca nádoby).
  • Pečte ako tmavý chlieb zhruba 70 minút.
Nakrájaný chlieb z kvásku na doske.
www.misterweekender.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.