Zakonzervovať si môžete aj ovocné šaláty. Vyskúšajte náš jednoduchý návod a výsledkom bude sladučká desiata, ktorú si zamilujú nielen vaše deti.
INGREDIENCIA
- 1,5 kg broskýň
- 1,5 kg hrušiek
- 700 g hroznového vína bez kôstok
- 280 g konzervovaných maraschino čerešní
- 3 šálky cukru
- 4 šálky vody
POSTUP
- Hrozno odstopkujte, umyte a uchovávajte v kyseline askorbovej alebo citrónovej šťave.
- Zrelé, ale pevné broskyne ponorte po niekoľkých do vriacej vody na 1 až 1 a 1/2 minúty, aby sa uvoľnila šupka.
- Namočte do studenej vody a zložte šupky.
- Nakrájajte broskyne na polovice, vykôstkujte, nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom.
- Hrušky olúpte, rozpolte a zbavte jadrovníka.
- Nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom a broskyňami.
- V hrnci zmiešajte cukor a vodu a priveďte do varu.
- Rozmixované ovocie sceďte.
- Do každého horúceho pohára pridajte 1/2 šálky horúceho sirupu.
- Potom pridajte niekoľko čerešní a jemne naplňte pohár zmesí ovocia a ďalším horúcim sirupom, ponechajte cca centimetrový priestor.
- Odstráňte vzduchové bubliny.
- Okraje pohárov utrite navlhčenou čistou papierovou utierkou. ¨
- Zaviečkujte a spracujte vo vodnom kúpeli po dobu 20 minút.
Inšpirujte sa našimi tipmi na zakonzervovanie broskýň alebo ako si vychutnať svoje obľúbené ovocie po celý rok.