Zaváraný šalát z ovocia

Zaváraný šalát z ovocia

Zakonzervovať si môžete aj ovocné šaláty. Vyskúšajte náš jednoduchý návod a výsledkom bude sladučká desiata, ktorú si zamilujú nielen vaše deti.

INGREDIENCIA

  • 1,5 kg broskýň
  • 1,5 kg hrušiek
  • 700 g hroznového vína bez kôstok
  • 280 g konzervovaných maraschino čerešní
  • 3 šálky cukru
  • 4 šálky vody

POSTUP

  • Hrozno odstopkujte, umyte a uchovávajte v kyseline askorbovej alebo citrónovej šťave.
  • Zrelé, ale pevné broskyne ponorte po niekoľkých do vriacej vody na 1 až 1 a 1/2 minúty, aby sa uvoľnila šupka.
  • Namočte do studenej vody a zložte šupky.
  • Nakrájajte broskyne na polovice, vykôstkujte, nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom.
  • Hrušky olúpte, rozpolte a zbavte jadrovníka.
  • Nakrájajte na centimetrové kocky a uchovávajte v roztoku s hroznom a broskyňami.
  • V hrnci zmiešajte cukor a vodu a priveďte do varu.
  • Rozmixované ovocie sceďte.
  • Do každého horúceho pohára pridajte 1/2 šálky horúceho sirupu.
  • Potom pridajte niekoľko čerešní a jemne naplňte pohár zmesí ovocia a ďalším horúcim sirupom, ponechajte cca centimetrový priestor.
  • Odstráňte vzduchové bubliny.
  • Okraje pohárov utrite navlhčenou čistou papierovou utierkou. ¨
  • Zaviečkujte a spracujte vo vodnom kúpeli po dobu 20 minút.
Zavárané ovocie v pohároch.
www.sbcanning.com

Inšpirujte sa našimi tipmi na zakonzervovanie broskýň alebo ako si vychutnať svoje obľúbené ovocie po celý rok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.