Čerstvá, chrumkavá bagetka, zvnútra pre zmenu úžasne vláčna…už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ju poďme pripraviť!
INGREDIENCIA
- 1 sušené droždie
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček vody
- soľ
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička cukru
POSTUP
- Preosejeme potrebné množstvo múky, urobíme v nej jamku a do nej rozdrobíme droždie.
- Pridáme 1 lyžičku cukru a zalejeme trochou teplého mlieka.
- Necháme vzísť kvások.
- Pridáme olej, osolenú vodu a prepracujeme stredne tuhé cesto.
- Prepracované cesto necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť.
- Bagety skladáme z väčšieho kúska cesta, ktoré rozvaľkáme do obdĺžnika.
- Jedna strana obdĺžnika bude dlhá ako plech, druhá 20 cm.
- Z obdĺžnika „zložíme“ bagetku v štýle listovej kabelky, zavinovačky alebo struku.
- Konce pritlačíme, povrch narežeme.
- Pečieme dozlatista.