Zapečené bravčové kotlety so šampiňónmi a kukuričným chlebom

Zapečené bravčové kotlety so šampiňónmi a kukuričným chlebom

Jednoduchý obed či večera, ktorú ale potešíte nejedného stravníka. Smotanová omáčka so šampiňónmi, šťavnaté kotlety, to všetko zapečené s kúskami kukuričného chleba, vytvára dohromady úžasný pokrm, ktorý vám navyše zaberie iba 30 minút na prípravu.

INGREDIENCIA

  • 4 bravčové kotlety bez kosti
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​korenie
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
  • 2 lyžice hladkej múky
  • ½ šálky suchého bieleho vína
  • ½ šálky kyslej smotany so zníženým obsahom tuku
  • 1 lyžica čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • ½ šálky deň starého vnútrajška kukuričného chleba

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Bravčové kotlety osoľte a okoreňte.
  • Vo veľkej panvici rozohrejte olivový olej.
  • Opekajte bravčové kotlety, kým nezozlátnu z oboch strán (raz otočte).
  • Preložte do zapekacej misy.
  • V rovnakej panvici na zvyšnom oleji restujte šampiňóny, kým nezhnednú, občas premiešajte.
  • Pridajte cesnak a krátko orestujte.
  • Hubovo-cesnakovú zmes pridajte do pekáča na bravčové kotlety.
  • V mise prešľahajte múku a víno do hladka.
  • Všľahajte kyslú smotanu, parmezán a štipku soli a korenia.
  • Touto zmesou zalejte žamipóny a bravčové kotlety.
  • Pečte zakryté po dobu 20 minút.
  • Zapnite si v rúre funkciu gril.
  • Do pekáča pridajte vnútro kukuričného chleba, postriekajte olejom v spreji a pečte 2-3 minúty dozlatista.
  • Dobrú chuť!
Zapekané bravčové mäso s hubovou omáčkou servírované na tanieri s brokolicou.
www.ericasrecipes.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.