Ak máte hrsť vlašských orechov, nie je nič jednoduchšie!
INGREDIENCIA:
- tretina základného cesta
- hrnček vlašských orechov
- polovičky vlašských orechov na dozdobenie
- čokoláda na varenie
POSTUP:
- Vlašské orechy namelieme a pridáme ich do základného cesta.
- Zvolíme si tvar vykrajovača a tým vykrajujeme z rozváľaného plátu.
- Pokladáme na plech s papierom na pečenie av rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 5 – 8 minút.
- Po vychladnutí zlepujeme lekvárom
- Necháme oddýchnuť a medzitým v horúcom kúpeli roztopíme čokoládu.
- Do tej namáčame buď celé kúsky cukroviniek, alebo ich môžeme namáčať len z polovice či rôzne čokoládou pokvapkať.
- Do ešte mokrej polevy môžeme vtlačiť polovicu vlašského orecha na dozdobenie.
Túto variantu môžete pripraviť aj s domácou marmeládou.