Pripravovať krém ku každému cukroví zvlášť je otrava, však? Tak čo tak si to uľahčiť univerzálnym receptom?
INGREDIENCIA:
- 500 g masla
- 250 g cukru kryštál
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia
POSTUP:
- Najskôr ušľaháme vajcia s cukrom do tuhej peny.
- Pridáme rozmäknuté maslo a všetko spojíme pomocou mixéra.
- Krém môžeme odložiť do chladničky.
Ako tento krém dochutiť?
Z univerzálneho krému môžeme vytvoriť krém:
- rumový – postačí vmiešať 4 lyžice klasického hnedého rumu
- kakaový – vmiešame 1 lyžicu holandského kakaa
- mandľový – pridáme nadrobno rozomletých 50 g mandlí + môžeme dodať mandľovú arómu
- kávový – zo 4 lyžičiek instantnej kávy si pripravíme malé espresso, ktoré po vychladnutí vmiešame do krému
- orechový – namelieme hrsť orechov a pridáme ich do vytvoreného krému
Krémy potom môžeme využiť ako náplň do trubičiek i kornútkov alebo napríklad do osích hniezd. Tuhý krém potom môžete využiť aj na zlepovanie.