Králik na smotane

Králik na smotane

Králik so smotanovou omáčkou je lahôdka sama o sebe, ale skúste pokrm ozvláštniť korením, ktoré sa používa na zverinu a výsledok bude ešte oveľa lepší!

INGREDIENCIA

  • 4 očistené porcie králika
  • 100 g slaniny
  • soľ a štipka cukru
  • 3 guličky borievky
  • 100 g masla alebo masti
  • 300 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), nakrájané na plátky
  • 50 g cibule, nakrájané na plátky
  • 1/2 citróna
  • 12 guličiek korenia, 6 guličiek nového korenia
  • 1 bobkový list, trocha tymiánu
  • 600–700 ml hydinového vývaru
  • cca 250 ml smotany na šľahanie
  • žemľová knedľa

    POSTUP

    1. Predhrejeme rúru na 180 °C.
    2. Králičie diely pretiahneme rezancami slaniny.
    3. Osolíme a potrieme roztlčeným borievkou.
    4. V pekáči na tuku speníme koreňovú zeleninu, cibuľu a najemno nastrúhanú citrónovú kôru s korením, novým korením, bobkovým listom a tymiánom.
    5. Do základu vložíme pripravené porcie králika a zvoľna upečieme v rúre domäkka, asi 50 minút až hodinu.
    6. Mäkké mäso vyberieme, dáme do hrnca a odložíme na teplé miesto.
    7. Za šťavy odstránime všetko korenie.
    8. Vlejeme smotanu a rozmixujeme, podľa potreby zriedime vývarom.
    9. Omáčku okyslíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme alebo dosladíme.
    10. Precedíme na mäso z králika do hrnca a dobre prehrejte.
    11. Podávame s žemľovou knedľou.
    Králik so smotanovou omáčkou a knedľou na tanieri. Vedľa je položený príbor.
    www.receptykulinarium.sk

    Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty zo srnčieho mäsa ! Pečieme, varíme a nakladáme.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.