Milujete gulášok? A čo taký s hovädzím mäsom, smotanou a slivkovým lekvárom? Už sa vám zbiehajú sliny? Tak si ho poďme spoločne uvariť!
INGREDIENCIA
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžička čierneho mletého korenia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička drvenej rasce
- 2 lyžice slivkového lekváru
- cibuľa
- 2 lyžičky sladkej červenej papriky
POSTUP
- Nakrájané mäso si orestujeme na cibuľke, podlejeme vodou, pridáme všetko korenie, lekvár a dusíme do mäkka.
- Keď je mäso mäkké, môžeme (ale nemusíme) ho vybrať a šťavu s kúskami lekváru rozmixovať.
- Do omáčky vrátime späť mäso, necháme trochu povariť a podávame s knedľou.