Empanada s kuracím mäsom

Empanada s kuracím mäsom

Recept na kuraciu empanadu je lahodný, maslový a chuťovo vyvážený malý vankúšik s karamelizovanou cibuľkou.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  • 330 g hladkej múky
  • ½ lyžičky soli
  • štipka kryštálového cukru
  • 90 ml rozpusteného masla
  • 60 ml studenej vody

Na náplň

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 stredné cibule nakrájané na kocky alebo tenké plátky
  • 3 strúčiky cesnaku nasekané
  • 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože uvarená a nakrájaná
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • ¼ lyžičky mletého červeného chilli
  • 120 ml horúcej vody

Na potretie

  • 1 vajce rozšľahané

Postup

  • Na prípravu cesta si v mise zmiešajte múku, soľ a cukor. Pomaly pridávajte rozpustené maslo a následne toľko vody, aby vzniklo mäkké a hladké cesto.
  • Z cesta vytvarujte bochník, zabaľte do plastovej fólie a dajte na 1 hodinu do chladničky.
  • Na prípravu náplne empanada si nalejte olej do veľkej panvice na stredne nízku teplotu.
  • Pridajte cibuľu a varte za občasného miešania, kým nezezlátne a neskaramelizuje, 15–20 minút.
  • Pridajte cesnak a varte, kým nebude voňavý, 30 sekúnd až 1 minútu.
  • Vmiešame nakrájané kuracie mäso a ochutíme paprikou, rascou, soľou, čiernym korením a mletým čili.
  • Pridajte vodu, priveďte do varu a varte odkryté, kým sa väčšina vody neodparí, 20–30 minút.
  • Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov. Dva plechy vyložte papierom na pečenie alebo ich zľahka vymažte tukom.
  • Na ľahko pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na tenký plát. Na vykrajovanie použite kruhové vykrajovače.
  • Do stredu každého kruhu dajte asi 2 lyžice vychladnutej kuracej zmesi.
  • Okraje zľahka potrieme trochou rozšľahaného vajca, cesto preložíme cez náplň a okraje k sebe pritlačíme, aby sa uzavreli.
  • Úplne utesnite pomocou hrotov vidličky. Opakujte so zvyšnými empanadami.
  • Umiestnite empanády od seba na pripravené plechy. Pretrieme ich rozšľahaným vajcom a pečieme dozlatista 20-25 minút.

Na prípravu dobrých empanadas musíte mať kvalitné nástroje! Pozrite sa na tieto skvelé nerezové panvičky , ktoré vám vaše varenie 100% uľahčia.

Krehké cestíčko plnené lahodnou a krémovou kuracou náplňou.
Zdroj: themodernproper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.