Skvelý recept na skvelé španielske taštičky plnené jemným hovädzím mäsom. Skúste túto dobrotu aj u vás doma!
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 350 g hladkej múky
- 1 ½ lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky papriky
- 40 g masla (nakrájaného na kocky)
- 40 g rastlinného tuku (nakrájaného na kocky)
Na náplň
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- 1 malá cibuľa, olúpaná a nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, olúpaný a rozdrvený
- 225 g chudé mleté hovädzie mäso
- ½ červenej papriky (nakrájané)
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička chilli prášok
- 150 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice sójovej omáčky
- rozšľahané vajcia
Postup
- Na cesto do múky pridáme prášok do pečiva a papriku a tuk, miesime, kým nebude pripomínať strúhanku.
- Vmiešajte dostatočné množstvo vody, aby vzniklo cesto a hneťte do hladka. Zabaľte do potravinárskej fólie a vychlaďte.
- Vo veľkej panvici ohrejte olej a speňte cibuľu a cesnak. Pridajte hovädzie mäso a opražte.
- Pridajte červenú papriku, smažte 3 minúty, potom prisypte koriander a chilli.
- Zalejte vývarom a sójovou omáčkou a varte 15 minút, kým sa vývar nevyparí. Nechajte vychladnúť.
- Vyvaľkajte cesto a vykrájajte šesť 15 cm koliesok.
- Lyžicou naneste náplň na polovicu každého kolieska, okraje potrite vajcom a priklopte, aby sa uzavrelo.
- Vrchy potrieme vajíčkom.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte empanády 15-20 minút dozlatista.