Tieto banánové rezy sú neuveriteľne jednoduché na prípravu, sú úžasne nadýchané a vláčne a skvele ich dopĺňa poleva z mascarpone. Navyše ho vyrobíte za menej ako 30 minút!
Čo budete potrebovať
- 1/2 šálky masla izbovej teploty
- 1 šálka kryštálového cukru
- 2 veľké vajcia izbovej teploty
- 1 a 1/2 šálky roztlačených zrelých banánov (3 stredne veľké)
- 1 šálka cmaru alebo 1 šálka mlieka + 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/4 lyžičky soli
Na polevu:
- 6 lyžíc masla izbovej teploty
- 1 a 1/2 šálky práškového cukru, preosiateho
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 110 g studeného mascarpone alebo smotanového syra
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Vymažte pekáč s rozmermi 23 x 33 cm.
- Dajte bokom.
- V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte maslo a cukor spoločne pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hladká a nadýchaná zmes, asi 3–4 minúty.
- Pridajte vajcia, roztlačené banány, cmar a vanilkový extrakt.
- Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým sa všetko nespojí.
- V malej miske zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ.
- Do mokrej zmesi pridajte múčnu zmes v troch prídavkoch, miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Cesto nalejte do pekáča a pečte 20-25 minút.
- Keď je buchta hotová, špajle zapichnutá doprostred by mala vyjsť čistá a malo by na nej byť len pár omrviniek.
- Nechajte buchtu úplne vychladnúť.
- Polevu pripravíte tak, že v mise stolného mixéra s lopatkovým nástavcom ušľaháte maslo a práškový cukor, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes.
- Pridajte vanilkový extrakt a mascarpone a šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Natrite na vychladené rezy a nechajte stuhnúť.
- Užite si to!
Máme pre vás aj ďalšie úžasné recepty na sladké dezerty z banánov ! Raz ochutnáte a už nebudete môcť prestať.