Úžasné rezy, ktoré pozostávajú z niekoľkých vrstiev – cesto, puding, banány, šľahačka a piškóty. To jednoducho musíte milovať!
Čo budete potrebovať
Na cesto:
- 2 a 1/2 šálok hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 3/4 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky jedlej sódy
- 2 šálky kryštálového cukru
- 3 veľké vajcia
- 1 šálka repkového oleja
- 1/2 šálky cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/2 šálky zrelých roztlačených banánov, asi 3 až 4 veľké banány
Na puding:
- 2 balenia instantného vanilkového pudingu
- 4 šálky mlieka
- 1 lyžica vanilkového extraktu
Na polevu:
- 4 až 5 veľkých zrelých banánov nakrájaných na plátky
- 2 šálky smotany na šľahanie
- 1/4 šálky práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 20 piškótov, hrubo rozdrvených
Na ozdobu:
- nakrájané banány
- 8 piškótov
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Hlboký plech s rozmermi 23 x 33 cm nastriekajte olejom v spreji.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
- Dajte bokom.
- V mise elektrického šľahača šľahajte cukor, vajcia, olej, cmar a vanilkový extrakt na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
- Múčnu zmes pridávajte k cukrovej zmesi po jednej tretine a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, kým nebude vzniknutá zmes hladká.
- Vmiešajte roztlačené banány.
- Cesto naneste na pripravený plech.
- Pečte v predhriatej rúre 30 až 35 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté.
- Rezy položte na mriežku a nechajte 20 minút chladnúť.
- Po 20 minútach urobte pomocou rukoväte varešky hlboké otvory po celej buchte.
- Vo veľkej mise šľahajte instantný vanilkový puding s mliekom a vanilkovým extraktom, kým vám nevznikne hustá a hladká zmes.
- Na mierne teplú buchtu rovnomerne rozotrite puding.
- Zakryte buchtu potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding (aby sa nevytvoril škralúp).
- Buchtu nechajte chladiť aspoň 2 hodiny alebo až cez noc.
- Odstráňte z buchty fóliu.
- Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
- V mise elektrického mixéra šľahajte smotanu na šľahanie, práškový cukor a vanilku do zhustnutia.
- Vzniknutú šľahačku rozotrite na vrch buchty a potom posypote drvenými piškótami.
- Nakrájajte a podávajte.
- Podľa potreby ozdobte ďalšími nakrájanými banánmi alebo piškótami.