Čokoládové rezy s cuketou a vlašskými orechmi

Čokoládové rezy s cuketou a vlašskými orechmi

Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Cuketa udržuje rezy dokonale vláčne, zatiaľ čo čokopecičky a nasekané vlašské orechy im dodávajú textúru. Perfektný múčnik k popoludňajšej káve či ako pohostenie pre hostí.

Čo budete potrebovať

  • 2 a ¼ šálok preosiatej hladkej múky
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1 a ¾ šálky cukru
  • ½ šálky masla, izbovej teploty
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky cmaru
  • 2 šálky nastrúhanej nelúpanej cukety (asi 2 a ½ strednej cukety)
  • 1 šálka čokopecičiek
  • ¾ šálky nasekaných vlašských orechov

Postup

  • Predhrejte rúru na 160 °C.
  • Vymažte plech s rozmermi 23 x 33 x 5 cm maslom a vysypte múkou.
  • Do strednej misy preosejte múku, kakao, jedlú sódu a soľ.
  • Vo veľkej mise šľahajte cukor, maslo a olej, kým sa všetko dobre nespojí.
  • Pridajte po jednom vajcia a po každom pridaní dobre prešľahajte.
  • Vmiešajte vanilkový extrakt.
  • Primiešavajte suché ingrediencie striedavo s cmarom po 3 prídavkoch.
  • Nakoniec vmiešajte nastrúhanú cuketu.
  • Nalejte cesto na pripravený plech.
  • Posypte čokopecičkami a orechmi.
  • Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, asi 50 minút.
  • Buchtu nechajte úplne vychladnúť na plechu.
  • Užite si to!
Rezy z čokolády a cukety nakrájané vo forme a posypané orechy.
www.epicurious.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na múčniky z cukety alebo maškrtte sladko, ale zdravo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.