Tento recept jednoducho musíte vyskúšať! Cuketa udržuje rezy dokonale vláčne, zatiaľ čo čokopecičky a nasekané vlašské orechy im dodávajú textúru. Perfektný múčnik k popoludňajšej káve či ako pohostenie pre hostí.
Čo budete potrebovať
- 2 a ¼ šálok preosiatej hladkej múky
- ½ šálky nesladeného kakaa
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 1 a ¾ šálky cukru
- ½ šálky masla, izbovej teploty
- ½ šálky rastlinného oleja
- 2 veľké vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ½ šálky cmaru
- 2 šálky nastrúhanej nelúpanej cukety (asi 2 a ½ strednej cukety)
- 1 šálka čokopecičiek
- ¾ šálky nasekaných vlašských orechov
Postup
- Predhrejte rúru na 160 °C.
- Vymažte plech s rozmermi 23 x 33 x 5 cm maslom a vysypte múkou.
- Do strednej misy preosejte múku, kakao, jedlú sódu a soľ.
- Vo veľkej mise šľahajte cukor, maslo a olej, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pridajte po jednom vajcia a po každom pridaní dobre prešľahajte.
- Vmiešajte vanilkový extrakt.
- Primiešavajte suché ingrediencie striedavo s cmarom po 3 prídavkoch.
- Nakoniec vmiešajte nastrúhanú cuketu.
- Nalejte cesto na pripravený plech.
- Posypte čokopecičkami a orechmi.
- Pečte, kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté, asi 50 minút.
- Buchtu nechajte úplne vychladnúť na plechu.
- Užite si to!
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na múčniky z cukety alebo maškrtte sladko, ale zdravo!