Čokoládovo-jablčné rezy

Čokoládovo-jablčné rezy

Tento úžasný múčnik z jabĺk a čokolády sa stane vašim novým obľúbeným dezertom a zamiluje si ho celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 2 jablká
  • 125 ml jablčnej šťavy alebo vody
  • 120 ml rastlinného oleja
  • 225 g cukru
  • 1 veľké vajcia
  • 175 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 75 g čokolády
  • 25 g zmäknutého masla

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Štvorcovú formu s priemerom 20 cm vymažte tukom a vysypte múkou.
  • Jablká olúpte, zbavte jadrovníka a nakrájajte na malé kúsky.
  • Jablčnú šťavu a jablká dajte do hrnca a varte domäkka, kým sa jablká ľahko nerozpadnú.
  • Jablká rozmixujte, odmerajte 225 ga nechajte vychladnúť.
  • Vo veľkej mise šľahajte olej, cukor a vajcia, kým vám nevznikne svetlá a nadýchaná zmes, a dajte bokom.
  • Do inej misy preosejte múku s kakaom, škoricou a sódou.
  • Do vaječnej zmesi primiešavajte striedavo lyžicu múčnej zmesi a lyžicu jablčného pyré.
  • Zmes nalejte do pripravenej formy, vložte do rúry a pečte 35 minút, alebo kým nevyjde špajľa zapichnutá do stredu buchty čistá.
  • Vyklopte buchtu na mriežku a nechajte vychladnúť.
  • Čokoládu na polevu rozpustite v hrnci nad horúcou vodou na miernom ohni.
  • Zložte z platne a vmiešajte maslo tak, aby vám nezostali žiadne hrudky.
  • Rozotrite cez vrch buchty, nechajte stuhnúť a servírujte.
Rezy z jabĺk a čokolády servírované na tácke.
www.mygoldenpear.com

Nezabudnite si k tomuto úžasnému múčniku pripraviť aj skvelú kávu. Možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších automatických kávovarov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.