Rezy z arašidového masla s čokoládovou polevou

Rezy z arašidového masla s čokoládovou polevou

Luxusný múčnik nabitý krémovým arašidovým maslom a preliaty polevou z kakaa a smotanového syra si budete pripraviť stále dookola, pretože si ho úplne zamilujete! Neveríte? Presvedčte sa sami!

Čo budete potrebovať

  • ¾ šálky masla
  • ¼ šálky repkového oleja (alebo iného oleja s neutrálnou príchuťou)
  • ⅔ šálky krémového arašidového masla
  • ¾ šálky trstinového cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ¾ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 3 veľké vajcia (izbové teploty)
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 230 g smotanového syra izbovej teploty
  • ¼ šálky masla izbovej teploty
  • ½ šálky nesladeného kakaa
  • 3 šálky práškového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Plech s rozmermi 23 × 33 cm vyložte papierom na pečenie tak, aby okraje viseli cez dlhšie strany, a potom vymažte maslom.
  • V malom hrnci na strednom plameni miešajte maslo, kým sa nerozpustí.
  • Zložte hrniec z ohňa a zašľahajte arašidové maslo a olej.
  • Preneste zmes do sklenenej misky alebo tekutej odmerky, aby vychladla.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom zmiešajte cukry, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a vajcia.
  • Miešajte pri nízkej rýchlosti, kým zmes nezvlhne a potom zvýšte rýchlosť na vysokú.
  • Šľahajte do hustej, nadýchanej a svetlej hmoty (asi 7 minút).
  • Znížte rýchlosť mixéra na nízku a pomaly vlievajte zmes arašidového masla.
  • Miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  • Pridajte múku a premiešajte.
  • V zmesi zostanú prúžky múky.
  • Pomaly zašľahajte cmar, ale nepremiešajte.
  • Cesto preložte na pripravený plech a rovnomerne ho rozotrite (cesto bude husté a ťažké).
  • Pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté, asi 30 – 35 minút.
  • Nechajte na plechu vychladnúť.
  • Medzitým si pripravte polevu.
  • V mise stolného mixéra vybaveného lopatkovým nástavcom šľahajte smotanový syr a maslo pri strednej rýchlosti do hladka (asi 2 minúty).
  • Podľa potreby misku oškrabte.
  • V samostatnej miske prešľahajte kakao a práškový cukor.
  • Pomocou mixéra nastaveného na nízku rýchlosť pomaly pridávajte zmes kakaa a práškového cukru a miešajte, kým sa všetko dobre nepremieša.
  • Zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte, kým nebude poleva nadýchaná a krémová.
  • Polevu naneste na buchtu a podľa potreby posypte posypkami.
  • Dobrú chuť!
Rezy s arašidovým maslom, preliate polevou z kakaa a smotanového syra.
www.bucketsofyum.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.