Toto domáce mandľové maslo vyrobíte iba zo štyroch ingrediencií a jeho príprava trvá menej ako 30 minút. Namažte si ho na sendvič alebo ho použite ako dip na ovocie.
Čo budete potrebovať
- 500 g mandlí
- 3 lyžice medu
- 1 a 1/2 lyžice kokosového oleja, rozpusteného
- 1/8 lyžičky morskej soli, prípadne viac podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- V malej miske prešľahajte rozpustený kokosový olej, 3 lyžice medu a 1/8 lyžičky soli.
- Vložte mandle do mixéra, prilejte medovú zmes a premiešajte, aby sa mandle v zmesi rovnomerne obalili.
- Na plech vyložený papierom na pečenie rozložte mandle do rovnomernej vrstvy (stierkou zoškrabnite prebytočný med z misky a rozotrite na mandle).
- Pečte v predhriatej rúre 14 – 15 minút, kým nezozlátnu, a raz v polovici pečenia mandle prehoďte.
- Nechajte vychladnúť, asi 20 minút.
- Mandle nasypte do kuchynského robota.
- Mixujte, kým sa nerozomelú na maslo, každých pár minút prestaňte mixovať a zoškrabnite steny a dno mixéra (doba spracovania sa bude líšiť v závislosti na modeloch kuchynských robotov – 8 až 20 minút).
- Na konci mixovania môžete pridať ešte lyžicu medu a štipku alebo dve soli podľa potreby.
- Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Máme pre vás tiež 8 jedinečných receptov na vianočné pečivo z mandlí , ktoré si jednoducho zamilujete!