Maslo z vlašských orechov so škoricou a javorovým sirupom

Maslo z vlašských orechov so škoricou a javorovým sirupom

Pripravte toto chutné orechové maslo zo 4 jednoduchých ingrediencií a to za 15 minút! Je oveľa chutnejšie ako kupované, lacnejšie a celá vaša rodina ho bude milovať.

Čo budete potrebovať

  • 280 g vlašských orechov
  • ½ lyžičky javorového sirupu
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky morskej soli

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Vlašské orechy rozprestrite na plech v jednej vrstve a pečte 7 minút alebo pokiaľ nie sú opečené – často ich kontrolujte, pretože sa môžu rýchlo pripáliť.
  • Vlašské orechy môžete tiež opekať po dávkach na suchej panvici na strednom plameni za častého miešania.
  • Nasypte opražené vlašské orechy do kuchynského robota alebo mixéra a mixujte do hladka.
  • Budete musieť často zoškriabať strany a dno mixéra.
  • Bude to trvať asi 7 minút, kým sa prepracujete k hustému orechovému maslu.
  • Potom pridajte javorový sirup, škoricu a soľ a premixujte, aby sa všetko spojilo.
  • Uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke po dobu až 1 mesiaca.
Maslo z orechov v pohári s lyžicou.
www,veggiedesserts.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.