Všetko, čo potrebujete na toto domáce maslo z arašidov, je pár minút, arašidy a kuchynský robot! Výsledkom bude to najlepšie arašidové maslo, aké ste kedy jedli. Neveríte? Presvedčte sa sami!
Čo budete potrebovať
- 4 šálky lúpaných arašidov
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Rozložte 4 šálky arašidov v jednej vrstve na veľký plech na pečenie s okrajom vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 20 až 25 minút, počas pečenia aspoň dvakrát premiešajte.
- Keď sa arašidy rozvonia a sú opečené, vyberte ich z rúry a pridajte ich do vysoko výkonného mixéra alebo kuchynského robota.
- Arašidy mixujte, kým nie sú jemne nasekané.
- Spracovávajte alebo mixujte pri nízkej rýchlosti po dobu 1 minúty, potom stroj zastavte a oškrabajte strany.
- Arašidové maslo bude suché a krupičkové.
- Opäť mixujte pri nízkej rýchlosti po dobu 1 minúty nepretržite, potom stroj zastavte a oškrabajte spodné strany.
- Začne sa vám tvoriť hrudkovitá pasta.
- Tretíkrát mixujte pri nízkej rýchlosti ďalšiu minútu nepretržite, potom stroj zastavte a znovu oškrabte spodné strany.
- Arašidové maslo bude v tomto bode husté a zrnité.
- Po štvrtýkrát mixujte po dobu 1 až 2 minút alebo trochu dlhšie.
- Arašidové maslo by v tomto okamihu malo byť krémové a hladké.
- V zakrytej nádobe vám v chladničke vydrží niekoľko týždňov.