Vynikajúcu polievku z mrkvy s červeným karí a arašidovým maslom si jednoducho zamilujete! Dokonalé spojenie chutí a jednoduchá príprava z nej tvorí skvelého kandidáta na váš nový obľúbený pokrm.
Ingrediencie
- 8–10 veľkých mrkví, olúpaných a nahrubo nakrájaných
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku, olúpané
- 400 ml kokosového mlieka v konzerve
- 1 a 1/2 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1/4 šálky arašidového masla
- 1 lyžica červenej kari pasty
- soľ podľa chuti
- koriander a arašidy na ozdobu
Postup
- Cibuľu a cesnak orestujte na troche oleja do mäkka.
- Pridajte mrkva, kokosové mlieko, vývar a karí pastu.
- Duste, kým mrkva nezmäkne.
- Pridajte arašidové maslo a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Polievku rozmixujte dohladka, osoľte a môžete servírovať.
- Posypte čerstvým koriandrom a arašidmi.