Toto farebné rizoto z červenej repy sa jednoducho pečie v rúre, takže nie je potrebné tráviť veľa času pri sporáku miešaním.
Čo budeme potrebovať
- 500 g čerstvej červenej repy
- 2 lyžice olivového oleja
- 50 g masla
- 1 cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1 strúčik cesnaku (jemne nasekaný)
- 250 g ryže na rizoto
- 150 ml bieleho vína
- 700 ml zeleninového vývaru
- hrsť strúhaného parmezánu
- 4 lyžice kyslej smotany
- hrsť nasekaného kôpru
Postup
- Rúru rozohrejte na 180 °C.
- Olúpte a nakrájajte červenú repu na veľké klinky.
- Položte na veľký plát alobalu na plech, rozložte naň repu a zalejte ju 1 lyžicou olivového oleja, okoreňte a pečte 1 hodinu, kým repa nezmäkne.
- Medzitým rozohrejte zvyšný olivový olej s maslom v hrnci alebo panvici prispôsobenej do rúry.
- Pridajte cibuľu a cesnak a varte 3–5 minút, kým nezozlátnu.
- Miešajte ryžu, kým sa dobre nepokryje maslom a olejom.
- Zalejeme bielym vínom a necháme 5 minút prebublávať.
- Dobre premiešajte a potom zalejte vývarom. Znovu premiešajte, prikryte a vložte do rúry.
- Varte 15 minút, kým ryža nezmäkne.
- Vyberte červenú repu z rúry a zmixujte ¼ z nej na kašu a zvyšok nakrájajte na malé kúsky.
- Väčšinu parmezánu, pyré z červenej repy a nakrájanú červenú repu premiešajte s upečenou ryžou, potom podávajte s trochou kyslej smotany a navrchu posypte kôprom a extra parmezánom.
Ďalší tip na recept s červenou repou:
Opečte 250 g červenej repy ako vyššie. 100g balenia kozieho syra rozkrojte napoly. Položte na papier na pečenie na plech a pečte v rúre 7 minút, kým sa nerozpustí. Zmiešajte 100 g mixu šalátu s 1 lyžicou balzamikového octu, 2 PL olivového oleja a korením. Podávajte s červenou repou a posypte taveným syrom.
V tomto recepty budete potrebovať kvalitnú panvicu do rúry, aby ste si mohli upiecť svoju ryžu pekne chutne. Vyberte si jednu z našich zrecenzovaných panvíc z ocele a nebudete ľutovať!