Tento recept na tradičné rizoto priamo z Talianska je jednoduchý, krémový, chutný a lahodný.
Čo budeme potrebovať
- 450 g kuracích pŕs
- 40 g masla
- 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
- 250 g krátkozrnnej ryže
- 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
- 300 ml kuracieho vývaru
- 500 g zelených fazule
- 125 g nakrájanej červenej papriky
- lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 375 ml mlieka
- 125 g strúhaného parmezánu
- Soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky o veľkosti 2,5 cm.
- Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
- Pridajte kura a varte na strednú teplotu, kým ľahko nezhnedne.
- Pridajte cibuľu, ryžu a cesnak, varte a miešajte 4 minúty.
- Postupne za častého miešania prilievame po malých množstvách vývar.
- Než pridáte ďalšiu porciu vývaru, nechajte, nech vývar absorbuje ryžou.
- Do zmesi kurčaťa a ryže pridajte zelené fazuľky, červenú papriku a citrónovú kôru.
- Vmiešajte mlieko. Prikryte a duste 10 minút.
- Nakoniec vmiešajte parmezán, dochuťte a ihneď podávajte.
Kuracieho mäsa nie je nikdy dosť! Vyskúšajte aj ďalšie neodolateľné recepty na rizoto s kuracím mäsom !