Talianske rizoto s kuracím mäsom

Talianske rizoto s kuracím mäsom

Tento recept na tradičné rizoto priamo z Talianska je jednoduchý, krémový, chutný a lahodný.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g kuracích pŕs
  • 40 g masla
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 250 g krátkozrnnej ryže
  • 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 500 g zelených fazule
  • 125 g nakrájanej červenej papriky
  • lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 375 ml mlieka
  • 125 g strúhaného parmezánu
  • Soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Kuracie mäso nakrájajte na kocky o veľkosti 2,5 cm.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo.
  • Pridajte kura a varte na strednú teplotu, kým ľahko nezhnedne.
  • Pridajte cibuľu, ryžu a cesnak, varte a miešajte 4 minúty.
  • Postupne za častého miešania prilievame po malých množstvách vývar.
  • Než pridáte ďalšiu porciu vývaru, nechajte, nech vývar absorbuje ryžou.
  • Do zmesi kurčaťa a ryže pridajte zelené fazuľky, červenú papriku a citrónovú kôru.
  • Vmiešajte mlieko. Prikryte a duste 10 minút.
  • Nakoniec vmiešajte parmezán, dochuťte a ihneď podávajte.

Kuracieho mäsa nie je nikdy dosť! Vyskúšajte aj ďalšie neodolateľné recepty na rizoto s kuracím mäsom !

Nádherne krémové a lahodné rizoto s kuracím mäsom, citrónom a pestom.
Zdroj: threeolivesbranch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.