Slaný recept na nízkosacharidové cuketové lasagne sa stane jedným z vašich obľúbených jedál!
Čo budeme potrebovať
- 3–4 veľké cukety
- olivový olej
- soľ
- korenie
Na omáčku
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1 cibuľa
- 4–6 strúčikov cesnaku
- štipka lyžičky feniklových semienok (voliteľne)
- 300 g mletého jahňacieho, hovädzieho, morčacieho mäsa
- 1 lyžička soli
- štipka korenia
- 1 lyžička sušeného oregana
- 710 ml marinara omáčky
- štipka chilli
- 8 lístkov bazalky
Na zmes z ricotty
- 450 g ricotty z plnotučného mlieka
- 1 vajce
- štipka muškátového orieška
- 60 g nastrúhaného pecorino romano
Postup
- Nakrájajte cuketu na plátky.
- Umiestnite ju na plech vyložený papierom na pečenie, postriekajte alebo potrite olivovým olejom a posypte soľou a korením a vložte do rozpálenej rúry na 20 minút alebo do zmäknutia.
- Vo veľkom hrnci alebo panvici orestujte cibuľu, cesnak a voliteľne semienka feniklu na troche oleja po dobu 1-2 minút na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte mleté mäso a povarte, asi 8-10 minút, pridajte soľ, korenie, oregano a polovicu marinara omáčky.
- Poriadne premiešajte, prikryte a priveďte k miernemu varu, kým sa zmes úplne nezahreje.
- Vmiešajte natrhané lístky bazalky.
- Zmiešajte syr ricotta v miske s vajcom a muškátovým orieškom.
- Na zostavenie nalejte trochu marinara omáčky do zapekacej misy, aby sa dno zľahka pokrylo.
- Položte 8-9 plátkov cukety.
- Pridajte mäsovú zmes.
- Na mäsovú omáčku pridajte ricottovú zmes a rozotrite ju.
- Posypte 1 strúhaným syrom pecorino, pridajte zvyšnú cuketu.
- Cuketu prelejte marinarou a poprášte zvyšným pecorínom.
- Misu zakryte alobalom a pečte pri 200 stupňoch po dobu 20 minút, odstráňte alobal a pokračujte v pečení, kým povrch nezezlátne a nebude bublať, ďalších 5-10 minút.
Máte obavy, že porcia je príliš veľká a lasagne vám zostanú a niekoľko ďalších dní? Vďaka kvalitným mikrovlnným rúram , ktoré prešli našou recenziou, lasagne nestratí ani kúsok svojej delikátnej chuti, keď ich budete musieť ohrievať.