Krémové lasagne so špenátom a lososom

Krémové lasagne so špenátom a lososom

Losos, lasagne a špenát sú naozaj výborná kombinácia, keď príde na delikátnu taliansky pokrm. Tento recept je plný čerstvého špenátu a ochutený muškátovým orieškom a citrónovou šťavou. Skúste ich, neodoláte!

Čo budeme potrebovať

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 600 g filétov z lososa zbavených kože a kostí
  • 200 g špenátu
  • 300 g creme fraiche (čerstvého syra)
  • šťavu z polovice citróna
  • štipku lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička čerstvo mletého korenia
  • Plátky lasagne
  • 200 g strúhanej mozarelly

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Na panvici rozohrejte olej. Lososa s kožou nakrájajte na menšie kúsky a opekajte 1 – 2 minúty na panvici.
  • Pridajte špenát a opekajte ďalšiu 1 minútu.
  • V miske zmiešame čerstvý syr, šťavu z polovice citróna, muškátový oriešok a dochutíme soľou a korením.
  • Pridajte zmes čerstvého syra na dno zapekacej misky na lasagne.
  • Pridajte vrstvu plátkov lasagní, na ne rozprestrite všetku zmes lososa a špenátu.
  • Pridajte ďalšiu vrstvu plátov lasagní a potrite zvyškom syrovej zmesi.
  • Posypte strúhaným syrom.
  • Pečte v rúre 35 – 40 minút, kým nie sú pláty lasagne upečené.
  • Zvyšok citróna nakrájajte na mesiačiky a pridajte ho na lasagne.
Lahodné, čerstvo upečené lasagne s lososom a bielou omáčkou.
Zdroj: auxdelicesdupalais.net

Vyhráva u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z týchto receptov na klasickej talianskej lasagne a pochutnajte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.