Recept na kuracie špenátové lasagne je veľmi jednoduchý na prípravu. Je chutný, ale o niečo ľahší ako tradičná verzia.
Čo budeme potrebovať
- 5 lyžíc olivového oleja
- 1 cibuľa (nakrájaná)
- 1 hlávka cesnaku (9-10 strúčikov, prelisovaný)
- 1 paprika (nakrájaná)
- 150 g šampiňónov (nakrájané na plátky)
- 450 g mletého kuracieho mäsa
- 1 lyžička paradajkovej pasty
- 150 g čerstvého špenátu
- 450 g syra mozzarella (strúhaný)
- 425 ml marinara omáčka
- 16 plátkov cestovín lasagní
- soľ a korenie
Postup
- Pridajte 2 lyžice olivového oleja do veľkej panvice na strednej teplote.
- Pridajte nakrájanú cibuľu, varte 2-3 minúty do mäkka, občas premiešajte a pridajte nasekaný cesnak, varte ďalšie 2 minúty.
- Pridajte nakrájanú papriku a šampiňóny a varte ďalších 4-5 minút. Pridajte paradajkový pretlak a mleté kuracie mäso.
- Dochuťte soľou a korením. Dobre premiešajte, aby sa spojili, a varte asi 5 minút.
- Akonáhle je kura takmer uvarené, pridajte špenát a varte, kým sa špenát nezvarí asi 5 minút.
- Lasagne si uvarte vo vriacej vode podľa návodu.
- Predhrejte rúru na 200 stupňov.
- Začnite tým, že vymažete zapekaciu misu 1 lyžicou oleja.
- Na dno položte 5 plátov lasagní, na ne pridajte polovicu kuracej zmesi, potom trochu paradajkovej omáčky a potom strúhaný syr mozzarella.
- Opakujte, tak aby posledná vrstva boli lasagne, ktoré zalejete zvyšnou paradajkovou omáčkou a vrch posypete syrom.
- Lasagne pečte pri 200 stupňoch 30 – 40 minút.
Vyhráva u vás stále stará dobrá klasika? Vyberte si jeden z týchto receptov na klasickej talianskej lasagne a pochutnajte si!
Pre tento recept je nutné vlastniť kvalitnú nepriľnavú panvicu. A akú jinu si zaobstarať ako tú, ktorá nám prešla pod rukami a našou recenziou? Vyberte si jednu z týchto prvotriednych nepriľnavých panvíc Tefal a nebudete ľutovať!