Lasagne so špenátom a bešamelom

Lasagne so špenátom a bešamelom

Špenátové lasagne majú jemnú chuť a krémovú konzistenciu. Jednoducho vyrobené zo zmesi špenátu, ricotty, bešamelu a parmezánu. V skutočnosti je „špenát a ricotta“ klasickou kombináciou mnohých tradičných talianskych receptov.

Čo budeme potrebovať

  • Cestoviny na lasagne

Na špenátovú a ricottovú náplň

  • 500 g čerstvého špenátu
  • 500 g ricotty
  • 200 g strúhaného syra Parmigiano
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok
  • jemná soľ
  • čerstvo nastrúhané čierne korenie

Na bešamelovú omáčku

  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 50 g masla
  • 50 g múky
  • 1⁄4 lyžičky jemnej soli
  • čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok

Postup

  • V hrnci na miernu teplotu rozpustíme maslo.
  • Pridajte múku a rýchlo miešajte, kým nie je zmes hladká.
  • Medzitým ohrejte mlieko a za stáleho miešania metličkou pomaly nalejte mlieko na zápražku.
  • Dochuťte soľou a nastrúhaným muškátovým orieškom.
  • Neustále miešajte, kým nezískate pomerne hustú konzistenciu asi 10 – 15 minút.
  • Špenát varte v hrnci niekoľko minút, kým nezmäkne.
  • Sceďte a nechajte vychladnúť, potom vytlačte, aby ste odstránili prebytočnú vodu, a nakoniec nasekajte mixérom.
  • V miske zmiešajte nakrájaný špenát s ricottou, polovicou strúhaného parmezánu, štipkou jemnej soli, čerstvo nastrúhaným čiernym korením a muškátovým orieškom podľa chuti.
  • Všetky ingrediencie zmiešajte, kým nezískate krémovú zmes.
  • Na dno pekáča dajte dve až tri polievkové lyžice bešamelu, potom položte prvú vrstvu rezancov lasagne a zakryte ich náplňou zo špenátu a ricotty.
  • Teraz ich pokryte trochou bešamelu a na záver pridajte dve alebo tri lyžice strúhaného parmezánu.
  • Pokračujte vo vytváraní vrstiev, aby posledná vrstva bola veľké množstvo syra Parmigiano.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 ° C asi 30 minút, kým povrch nezezlátne.

Viete prečo sa bešamelu hovorí matka všetkých omáčok? To a oveľa viac sa dozviete v tomto článku o bielej omáčke .

Krásne vyzerajúce lasagne nabrané naberačkou priamo zo zapekacej misy.
Zdroj: anaundnina.ch

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.