Mini Pavlova dezert

Mini Pavlova dezert

Recept na nadýchaný mini zákusok z bielkov je elegantný, krásny a romantický dezert. Je ideálny na Valentína alebo na akúkoľvek inú večeru. Textúra je zvonku svieža, vo vnútri je mäkká ako marshmallow a je plná šľahačky a ovocia.

Čo budeme potrebovať

Na Pavlove

  • 6 veľkých vaječných bielkov
  • 300 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • ½ lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžice vanilkového extraktu

Na náplň

  • 350 ml hustej smotany na šľahanie
  • 2 lyžice krupicového cukru

Na polevu

  • 950 g čerstvého ovocia (čučoriedky, kivi, maliny, nakrájané jahody atď.)
  • 15 lístkov mäty (na ozdobu)

Postup

  • Predhrejte rúru na 150 stupňov.
  • Veľký plech vyložte papierom na pečenie.
  • Pomocou mixéra šľahajte 6 bielkov pri vysokej rýchlosti 1 minútu, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Postupne pridávajte cukor a šľahajte 10 minút na vysokú rýchlosť, alebo pokiaľ sa nevytvoria tuhé špičky.
  • Rýchlo vmiešajte ½ lyžičky citrónovej šťavy a ½ lyžičky vanilkového extraktu, potom pridajte 2 lyžičky kukuričného škrobu a miešajte, kým sa všetko nepremieša.
  • Pomocou zdobiaceho vrecka vytvorte na plechu hniezda.
  • Stred odtlačte lyžičkou, aby tu bolo miesto na smotanu.
  • Pečte pri 150 stupňoch 1 hodinu a 15 minút, potom rúru vypnite a bez otvárania dvierok nechajte pusinky v horúcej rúre ďalších 30 minút.
  • Vonkajšok bude suchý a chrumkavý.
  • Nechajte Pavlovu vychladnúť na mriežke.
  • Medzitým si pripravte polevu. V studenej miske šľahajte studenú smotanu s 2 lyžicami cukru, kým nebude šľahačka nadýchaná.
  • Na Pavlovu nalejte polevu a navrch pridajte čerstvé ovocie.

Rovnako dokonalým, nadýchaným dezertom je táto anjelská torta . Skúste si ho pripraviť podľa nášho receptu!

Mini tortička s ovocím na vŕšku.
Zdroj: sugarspunrun.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.