Zákusok Pavlova s exotickým ovocím

Zákusok Pavlova s exotickým ovocím

Urobte dojem na svojich priateľov a rodinu týmto receptom na exotickú Pavlovu.

Čo budeme potrebovať

  • 6 vajec (oddelených)
  • 270 g práškového cukru
  • 2 lyžičky kukuričnej múky
  • 1 lyžička bieleho octu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 300 ml hustej smotany
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 limetky (šťava)
  • Jemne nastrúhaná kôra z 2 limetiek
  • 2 banány (nakrájané na tenké plátky)
  • 3 kivi (ošúpané, nakrájané na tenké plátky)
  • 2 karamboly (nakrájané na tenké plátky)
  • 2-3 maracuji (dužina)

Postup

  • Predhrejte rúru na 120 °C.
  • Plech do rúry vyložte alobalom.
  • Potrieme ho rozpusteným maslom a poprášime kukuričnou múkou.
  • Označte na papier na pečenie kruh s priemerom 24 cm.
  • Pomocou elektrického mixéra ušľahajte bielky v čistej suchej mise, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy.
  • Postupne po 1 lyžici pridávajte cukor a po každom pridaní dobre šľahajte, pokiaľ pusinky nebudú husté a lesklé a cukor sa nerozpustí.
  • Pridajte kukuričnú múku, ocot a vanilku a šľahajte, kým sa nespoja.
  • Lyžicou naneste sneh na fóliu, pričom ako vodítko použite vyznačený kruh.
  • Pečte v rúre 1 ½ hodiny alebo pokiaľ nebude Pavlova na dotyk suchá.
  • Vypnite rúru. Nechajte Pavlovu v rúre s pootvorenými dvierkami úplne vychladnúť.
  • Pomocou elektrického mixéra ušľahajte smotanu a práškový cukor v miske, kým sa nevytvoria pevné vrcholy.
  • Na vrch Pavlovej lyžičkou naneste krém.
  • Nalejte limetkovú šťavu do misky. Pridajte plátky banánu a premiešajte, aby sa obalili šťavou. Ozdobte Pavlovu banánom, kivi, karamboly, maracujem a kôrou z limetky.

Čo servírovať k dokonalej torte? No predsa dokonalú kávu! Vďaka týmtoskvelým automatickým kávovarom , ktoré prešli našou recenziou, sa vaši hostia budú cítiť, ako v prvotriednej kaviarni!

Trojposchodová nadýchaná Pavlova s exotickým ovocím.
Zdroj: avosassiettes.fr

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.