Panini s talianskou náplňou

Panini s talianskou náplňou

Použite tento jednoduchý recept ako inšpiráciu a upravte si ho podľa svojich predstáv. Použite focacciu alebo ciabattu alebo vyskúšajte napríklad rôzne bylinky a syr.

Čo budeme potrebovať

  • 340 g francúzskeho chleba (nakrájaný vodorovne na polovicu)
  • 30 ml majonézy
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 110 g strúhaného čerstvého syra mozzarella
  • 60 g prosciutta
  • 2 paradajky (nakrájané na tenké plátky)

Postup

  • Rozkrojenú stranu každej polovice chleba potrite 2 lyžicami majonézy.
  • Na spodnú polovicu chleba nasypeme bazalku a ½ syra.
  • Navrch rovnomerne položte prosciutto, plátky paradajok a zvyšné ½ syra.
  • Prikryjeme hornou polovicou chleba.
  • Naplnený bochník nakrájame priečne na 4 rovnaké diely.
  • Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
  • Panvicu potrite olejom.
  • Pridajte sendviče na panvicu.
  • Sendviče dajte na panvicu a pritlačte ich ťažkou panvicou, aby sa pritisli k panvici a vytvorila sa na nich mriežka.
  • Opekajte 3 minúty z každej strany, alebo kým sa chlieb neopečie.

Ak si nechcete kupovať gril na panini, môžete túto dobrotu zapiecť v klasickom hriankovači , ako sú tieto, ktoré prešli našou recenziou a môžeme vám ich jedine odporučiť!

Dozlatista opečený chlieb s náplňou so syrom a šunkou.
Zdroj: purewow.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.