Letná talianska polievka plná lahodnej zeleniny!
Čo budeme potrebovať
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- ½ nakrájanej cibule
- ½ nakrájaného póru
- 1 zeler nakrájaný na kocky
- ¼ nakrájanej červenej papriky
- 3 strúčiky cesnaku (nasekaný)
- 1,5 l kuracieho vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lyžička čerstvých lístkov tymiánu
- 1 lyžička soli
- 2 stredné cukety (nakrájané na kocky)
- 250 g orechovej tekvice
- 250 g čerstvých zelených fazuliek
- 2 paradajky (nakrájané na kocky)
- 120 g varených malých bielych fazule
- 120 g malých cestovín
- Čerstvá bazalka (na ozdobu)
- Strúhaný parmezán (na ozdobu)
Postup
- Zahrejte 1 lyžicu olivového oleja vo veľkom hrnci na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte na kocky nakrájanú cibuľu, pór, zeler a papriku.
- Vymažte 8 až 10 minút, kým nezmäkne, znížte teplotu na stredne vysokú.
- Pridajte nasekaný cesnak a varte ešte minútu, kým nebude voňavý.
- Do hrnca pridajte kurací vývar, bobkový list, tymian a soľ.
- Zvýšte teplotu, aby sa varil, potom pridajte cuketu, zelené fazuľky, paradajky, biela fazuľa a cestoviny.
- Varte 10 minút, kým sa zelenina a cestoviny neuvaria.
- Odstráňte bobkový list.
- Na podávanie ozdobte na tenké plátky nakrájanou čerstvou bazalkou a nastrúhaným parmezánom.
Vedľa minestrone alebo ako sladkú bodku na záver môžete podávať lahodné sladké či slané suflé ! Pripravte si naše skvelé recepty!