Klasická polievka s mletým hovädzím mäsom, cestovinami, fazuľami a talianskym korením. Pripravte si tento jednoduchý recept na výdatné hovädzie Minestrone a vydajte sa s nami do Talianska!
Čo budeme potrebovať
- 500 g mleté hovädzie mäso
- 1 lyžička repkového oleja
- 2 lyžičky kóšer soli
- ½ lyžičky čierneho korenia
- 1 malá žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 mrkva (nakrájaná na kocky)
- 2 lyžičky zmesi sušených talianskych byliniek
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 2 plechovky nakrájaných paradajok
- 250 g cestovín
- 1 plechovka fazule
- 120 g mrazených nakrájaných zelených fazuliek
Postup
- Zahrejte olej v hrnci na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte mleté hovädzie mäso, 1 lyžičku soli a ½ lyžičky korenia.
- Hovädzie mäso počas opekania často miešame, asi 5 minút.
- Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zmes talianskych byliniek a restujte ďalších 5-8 minút.
- Pridajte hovädzí vývar, nakrájané paradajky a zvyšnú 1 lyžičku soli a priveďte k miernemu varu.
- Znížte teplotu na minimum a varte 15 minút.
- Pridajte cestoviny a zľahka varte ďalších 10 minút.
- Pridajte fazuľku a zelenú fazuľku a varte ďalších 5 minút.
- Pred podávaním ozdobte parmezánom.
Pokiaľ chcete táto polievka bude skvele chutiť aj z elektrického hrnca, ktorý v zelenine a jedle celkovo zachová všetky dôležité minerály! Zaobstarajte si jednu z týchto recenzovaných remosiek a podporte svoje zdravie!