Neuveriteľne krémový koláč s citrónom s kôrkou z mandľovo grahamových sušienok. Vyrobený zo 7 základných ingrediencií, oceníte jeho ľahkú prípravu.
Postup
Na mandľová krustu
- 160 g grahamových sušienok
- 65 g solených mandlí (použite pražené)
- 25 g krupicového cukru
- 71 g masla (rozpusteného)
Náplň + poleva
- 2 plechovky kondenzovaného mlieka
- 180 ml čerstvej citrónovej šťavy (asi 4 citróny)
- 4 veľké žĺtky
Na ozdoba
- citrónová kôra, plátky citróna, mandle, šľahačka alebo poleva na pusinky
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Rozdrvte grahamové sušienky a mandle dohromady na posýpku, vmiešajte cukor, pridajte rozpustené maslo a miešajte, kým sa nespoja.
- Zmes preložte do nevymazanej koláčovej misky.
- Rukou pokrčte omrvinky po dne a po stranách, aby vznikla kompaktná krusta.
- Krustu predpečieme 8 minút. Vyberte z rúry a nechajte rúru zapnutú.
- Medzitým ušľahajte sladené kondenzované mlieko, citrónovú šťavu a žĺtky.
- Prelejte do teplej krusty.
- Koláč pečte 15–20 minút, alebo kým sa uprostred len ľahko chveje.
- Vyberte z rúry a nechajte koláč úplne vychladnúť na mriežke.
- Po vychladnutí prikryte a pred podávaním nechajte aspoň 1 hodinu chladiť.
- Ozdobte podľa ľubovôle.
Ku koláču je káva nutnosťou! Pozrite sa na našu obsiahlu recenziu o týchto kapsulových kávovaroch a pripravte si lahodnú kávu na mieru k tomuto citrónovému koláču! Chcete Latté alebo Americano?