Pripravte si za 15 minút nízkokalorickú, hladkú a krémovú omáčku na cestoviny iba s použitím syra Cottage, mlieka, cesnaku a trochy kukuričnej múky.
Čo budeme potrebovať
- 100 g tvarohu
- 250 ml polotučného mlieka
- 1 lyžica kukuričnej múky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 150 g celozrnných špaget
- 25 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
- ½ lyžičky čierneho korenia
- malý zväzok petržlenu (nasekané nahrubo)
Postup
- Cottage, mlieko, kukuričnú múku, cesnak a trochu korenia dajte do mixéra alebo kuchynského robota a šľahajte, kým zmes nebude úplne hladká.
- Nalejte na panvicu a priveďte k miernemu varu. Redukujte do konzistencie smotany.
- Špagety uvarte vo veľkej panvici v ľahko osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, dobre sceďte, časť vody z varenia si odložte bokom a potom vmiešajte do omáčky na panvici s parmezánom a čiernym korením.
- Dobre premiešajte a pridajte trochu odloženej vody z cestovín, pokiaľ je omáčka trochu lepkavá.
- Rozdeľte na taniere a dochuťte petržlenovou vňaťou.
Ďalšia talianska pochúťka, kde môžete Cottage použiť sú tieto recepty na lasagne !