Prekvapte zdravým koláčom so syrom a gréckym jogurtom. Má oveľa vyšší obsah bielkovín ako klasický cheesecake, ale rozdiel si nevšimnete.
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 140 g grahamových sušienok
- 50 g práškového cukru
- 85 g rozpusteného masla
- ½ lyžičky mletej škorice
Na koláč
- 500 g Cottage
- 200 g gréckeho jogurtu
- 2 veľké vajcia
- 75 ml javorového sirupu
- 2 lyžičky múky
- ½ struku vanilky
Na džem
- 150 g čiernych ríbezlí
- 100 g kryštálového cukru
- 50 ml vody
Postup
- Vyložte dno formy papierom na pečenie a steny vymažte.
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Na kruste vo veľkej mise zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
- Krustu jemne vtlačte do vyloženej formy.
- V kuchynskom robote alebo mixéri na nízku rýchlosť rozmixujte Cottage a grécky jogurt dohromady, kým zmes nebude hladká.
- Potom pridáme vajcia, javorový sirup a múku. Z vanilkového struku vyškrabnite semienka a vmiešajte do náplne do cheesecaku.
- Nalejte všetko do formy na pripravenú krustu.
- Pečte v rúre asi 1 hodinu, kým cheesecake nestuhne.
- Medzitým si v strednom hrnci zmiešame všetko dohromady na marmeládu.
- Priveďte zmes do varu a potom znížte teplotu na stredne nízku.
- Varte 10 minút za častého miešania.
- Pred nalievaním džemu na cheesecake s Cottage syrom nechajte vychladnúť.
Aby vaša náplň do tohto recepty z Cottage bola naozaj nadýchaná potrebujete kvalitný mixér. Pozrite sa na našurecenziu ručných mixérov a kúpte si ten správny.