Keď sa pýtate na najlepší recept na Oreo tortu, bude to tento! Je to delikátny tvarohový koláč s orechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplňou. Štýlovo ozdobený kvapkami rozpustenej čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.
Čo budeme potrebovať
- 2 x 137 g balenia sušienok Oreo Original
- 75 g masla (rozpusteného)
- 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
- 2 lyžice smotany
- 200 g pekanových orechov (opečených, nasekaných)
- 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)
Na náplň
- 2 x 250 g smotanového syra
- 90 g hnedého cukru
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 3 vajcia
- 250 g kyslej smotany
Na polevu
- 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
- 60 ml zahustenej smotany
- 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)
Postup
- Dno a bok formy vymažte tukom, dno vyložte papierom na pečenie.
- Sušienky spracujte v kuchynskom robote, kým nie sú jemne rozdrvené. Pridajte maslo.
- Zapracujte, kým sa nespoja.
- Rovnomerne zatlačte na dno a po stranách formy. Dajte na 15 minút do chladničky.
- Zmiešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
- Nalejte ich na sušienkový základ. Rovnomerne posypte 2/3 pekanových orechov, zvyšné si nechajte na ozdobu.
- Pri príprave náplne vráťte formu do chladničky.
- Na výrobu náplne zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilku.
- Pridajte vajcia, jedno po druhom, zapracujte, kým sa nespoja.
- Pridajte kyslú smotanu.
- Náplň nalejte do pripravenej formy.
- Pečte na 160 °C asi 50 minút.
- Cheesecake chlaďte v rúre s pootvorenými dvierkami po dobu 30 minút.
- Vyberte ho na mriežku a nechajte ďalších 30 minút chladnúť, nakoniec ho dajte do chladničky asi na 4 hodiny alebo cez noc.
- Ak chcete vytvoriť polevu, miešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
- Nechajte asi 15 minút mierne vychladnúť.
- Cheesecake prelejte teplou polevou. Pomocou lyžičky ho ešte pokvapkajte rozpustenou čokoládou. Nakoniec posypte zvyšnými pekanovými orechmi.