Tu prichádza na rad náš nepečený recept na tvarohovú tortu Lotus! Milujeme robiť brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je niečo extra lahodné. A v skutočnosti je recept na tento zákusok oveľa jednoduchší, než by ste si mysleli!
Čo budeme potrebovať
Na tvarohový koláč
- 300 g sušienok Lotus
- 100 g masla (rozpusteného)
- 450 g plnotučného smotanového syra Philadelphii
- 75 g práškového cukru
- 250 g hladkej nátierky Biscoff
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 270 ml dvojitej smotany
Na topping
- 150 g hladkej nátierky Biscoff (rozpustené a mierne vychladnuté)
- Extra sušienky Biscoff a omrvinky na ozdobenie (voliteľné)
Postup
- Rozdrvte sušienky Lotus v kuchynskom robote, kým z nich nie sú jemné omrvinky.
- Omrvinky preložte do misy a zalejte rozpusteným maslom a zmiešajte.
- Zmes sušienok a masla rozotrite do základu tortovej formy s priemerom 20 cm.
- Vyhlaďte ju do rovnomernej vrstvy.
- Formu dajte aspoň na 30 minút do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať tvarohovú náplň.
- Do veľkej misy pridajte smotanový syr, práškový cukor, nátierku Biscoff a vanilkový extrakt a šľahajte elektrickým ručným šľahačom, kým sa dobre nespoja.
- V samostatnej miske ušľahajte smotanu, kým nevytvoria tuhé vrcholy.
- Šľahačku vmiešame do náplne, kým sa nespoja.
- Zmes navrstvite na sušienkový základ.
- Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4-6 hodín alebo najlepšie cez noc.
- Nepečenú tortu zo sušienok vyberte z formy a prelejte ju rozpustenou nátierkou Biscoff.
- Ak chcete, pridajte na ozdobu trochu mrvenky a celé sušienky.
K perfektne vyšľahanej šľahačke je potrebný kvalitný mixér. Vyberte si jeden zošľahačov, ktoré prešli našou recenziou a neurobíte chybu!