Nepečený cheesecake z Lotus sušienok

Nepečený cheesecake z Lotus sušienok

Tu prichádza na rad náš nepečený recept na tvarohovú tortu Lotus! Milujeme robiť brownies a cupcaky, ale na cheesecaku je niečo extra lahodné. A v skutočnosti je recept na tento zákusok oveľa jednoduchší, než by ste si mysleli!

Čo budeme potrebovať

Na tvarohový koláč

  • 300 g sušienok Lotus
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 450 g plnotučného smotanového syra Philadelphii
  • 75 g práškového cukru
  • 250 g hladkej nátierky Biscoff
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 270 ml dvojitej smotany

Na topping

  • 150 g hladkej nátierky Biscoff (rozpustené a mierne vychladnuté)
  • Extra sušienky Biscoff a omrvinky na ozdobenie (voliteľné)

Postup

  • Rozdrvte sušienky Lotus v kuchynskom robote, kým z nich nie sú jemné omrvinky.
  • Omrvinky preložte do misy a zalejte rozpusteným maslom a zmiešajte.
  • Zmes sušienok a masla rozotrite do základu tortovej formy s priemerom 20 cm.
  • Vyhlaďte ju do rovnomernej vrstvy.
  • Formu dajte aspoň na 30 minút do chladničky, zatiaľ čo budete pripravovať tvarohovú náplň.
  • Do veľkej misy pridajte smotanový syr, práškový cukor, nátierku Biscoff a vanilkový extrakt a šľahajte elektrickým ručným šľahačom, kým sa dobre nespoja.
  • V samostatnej miske ušľahajte smotanu, kým nevytvoria tuhé vrcholy.
  • Šľahačku vmiešame do náplne, kým sa nespoja.
  • Zmes navrstvite na sušienkový základ.
  • Dajte do chladničky stuhnúť minimálne na 4-6 hodín alebo najlepšie cez noc.
  • Nepečenú tortu zo sušienok vyberte z formy a prelejte ju rozpustenou nátierkou Biscoff.
  • Ak chcete, pridajte na ozdobu trochu mrvenky a celé sušienky.

K perfektne vyšľahanej šľahačke je potrebný kvalitný mixér. Vyberte si jeden zošľahačov, ktoré prešli našou recenziou a neurobíte chybu!

Šľahačková náplň s Lotus sušienkami na nepečenom základe z karamelových sušienok.
Zdroj: kaotickrunch.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.