Kto by nemiloval dobrý starý cestovinový šalát s mäsom? Grilované kura a kukurica podávané s klasickým šalátom z penne, baby špenátom, cherry paradajkami a smotanovým dresingom. Jednoduchý, napriek tomu chutný.
Čo budeme potrebovať
- 3 kuracie prsia s kožou
- 3 kuracie stehná s kožou
- 300 g cestovín penne
- 250 g kukurice
- 150 g balenia baby špenátu
- 2 lyžice majonézy
- 30 g kyslej smotany
- 1 lyžica horčice
- 150 g cherry paradajok
- 150 g balenia slaniny
- 1 lyžica jablčného octu
- 3 lyžičky korenia na pečené kura
- 1 malý zväzok pažítky
Postup
- Cherry paradajky rozkrojte napoly. Slaninu na kocky. Osušte kura. Pažítku nasekáme nadrobno. Kurča obalíme v zmesi korenia a dochutíme soľou a korením.
- Pridajte cestoviny do vriacej vody a varte 6-8 minút, kým nie sú al dente. Sceďte a schlaďte pod studenou vodou. Pokvapkajte trochou olivového oleja, aby sa cestoviny nezlepili.
- Kurča položte kožou dole na rozpálený gril a grilujte 8–10 minút, potom otočte a pečte ďalších 10 minút.
- Rozpálime panvicu na stredne vysokú teplotu a pridáme slaninu. Varte 5–8 minút, kým nezhnedne a nezačne chrumkať. Dajte bokom na papierovú utierku.
- V malej miske zmiešajte kyslú smotanu, majonézu, horčicu, pažítku a ocot a dobre premiešajte.
- Kurča nakrájame nahrubo podľa ľubovôle. Vo veľkej mise zmiešajte špenát, varené cestoviny, paradajky, slaninu a kukuricu. Pridajte dresing a premiešajte.
- Podávajte s kuracím mäsom.
Pochutnajte si na ďalších receptoch, kde hrajú cestoviny hlavnú rolu. Skúste tieto jednoduché recepty na aglio olio , pochutnáte si ako nikdy!