Repové carpaccio s mozzarellou

Repové carpaccio s mozzarellou

Ďalší variant úžasného vegetariánskeho carpaccia – tentoraz s mozzarellou a šifónádou z bazalky. Jednoduché, efektné a úplne delikátne! Podávajte s chlebom ako hlavný chod či samotné ako predjedlo.

Čo budete potrebovať

  • 2 mozzarelly
  • 2 stredné červené repy
  • 2 stredné paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • malá hrsť čerstvej bazalky
  • šťava z 1 citróna
  • 4 lyžice olivového oleja
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

Postup

  • Paradajky nakrájajte na kocky.
  • Cesnak nasekajte a potom v mise zmiešajte spolu s paradajkami a polovicou olivového oleja.
  • Dajte bokom a nechajte vylúhovať chute, zatiaľ čo budete pripravovať zvyšok pokrmu.
  • Olúpte repu a potom ju pomocou mandolíny nakrájajte na čo najjemnejšie plátky.
  • Nastavte mandolínu na najtenšie nastavenie plátkov a snažte sa, aby plátky boli hrubé asi 1 mm alebo menej.
  • Mozzarellu nakrájajte najemno a potom si pripravte šifónádu z bazalky.
  • Zarovnajte všetky lístky bazalky, zrolujete ich po dĺžke a potom ich nakrájajte najemno, aby ste vytvorili stuhy.
  • Červenú repu a mozzarellu naaranžujte na dva dva taniere.
  • Naaranžujte krúžky červenej repy, moté mozzarellu, opäť červenú repu a mozzarellu a nakoniec červenú repu.
  • Všetko pokvapkajte citrónovou šťavou a zvyšným olivovým olejom a posypte čerstvo mletým čiernym korením a bazalkou.
  • Podávajte s paradajkou uprostred taniera.
Plátky červenej repy s mozzarellou a šifonádou z bazalky na tanieri s vedľa položenou bagetkou.
www.homesweetsweden.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie najlepšie hodnotených elektrických krájačov potravín . Kto vyhral v našom teste?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.