Vegánske carpaccio z červenej repy konzervovanej v soli

Vegánske carpaccio z červenej repy konzervovanej v soli

Tenké plátky červenej repy marinovanej v soli sa takmer rozplývajú na jazyku a stanú sa tak perfektným základom pre vaše vegánske carpaccio. Podávajte so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi.

Čo budete potrebovať

Na carpaccio:

  • 2 veľké červené repy, olúpané a nakrájané na tenké plátky na mandolíne
  • 2 lyžičky morskej soli
  • 120 ml aquafaby (vegánsky sneh), izbové teploty
  • makadamové orechy
  • korenie
  • čerstvá bazalka
  • kapary

Na dresing:

  • 120 ml kešu smotany
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 ml čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 10 g pečeného cesnaku
  • 11 g mäkkého bieleho miso
  • 1 lyžička sherry octu
  • 1 lyžička mletej horčice
  • 1/4 lyžičky kokosového cukru
  • štipka soli

Postup

  • Plátky repy dajte do nádoby s vekom.
  • Posypte morskou soľou a vidličkou všetko premiešajte.
  • Nádobu zakryte a repu nechajte 24 hodín marinovať v chladničke.
  • Po 12 hodinách nádobou pretrepte, aby sa soľ rozprestrela.
  • Po 24 hodinách priveďte nechajte repu zahriať na linke na izbovú teplotu.
  • Marinovanú repu pridajte do sitka, aby pustila prebytočnú šťavu.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Dajte kus papiera na pečenie na kuse alobalu na štvorcový plech.
  • Pridajte aquafabu do strednej misy.
  • Šľahajte, kým nespení a nestane sa bielou.
  • Pridajte repu a vidličkou premiešajte.
  • Nezabudnite obaliť všetku repu.
  • Vyberte repu z misy a navŕšte ju na stred papiera na pečenie.
  • Jemne repu vidličkou rozprestrite a ponechajte okraj 3,5 cm.
  • Prebytočnou tekutinou prelejte repu.
  • Repu zabaľte do a pečte 25 minút.
  • Vyberte plech z rúry a nechajte repu v balíčku ešte 5 minút.
  • Otvorte balíček a nechajte repu odstáť, kým úplne nevychladne.
  • Použite ihneď alebo uchovávajte v chladničke, kým nebudete pripravení ju použiť.
  • Takto pripravená repa vám vydrží až 1 týždeň.
  • Na dresing pridajte kešu smotanu, olej, citrónovú šťavu, pečený cesnak, miso, ocot, horčicu, kokosový cukor a soľ do mixéra.
  • Rozmixujte do hladka.
  • Použite ihneď alebo uchovávajte v uzavretej nádobe v chladničke po dobu až 1 týždňa alebo v mrazničke po dobu až 3 mesiacov.
  • Ak chcete zostaviť carpaccio, naneste na servírovací tanier trochu dresingu.
  • Repu naaranžujte na dresing.
  • Pokvapkajte ešte trochou dresingu a ozdobte bazalkou a kaparmi.
  • Posypte čiernym korením a nastrúhanými makadamovými orieškami.
Plátky červenej repy marinované v soli so smotanovým dresingom z pečeného cesnaku, čerstvou bazalkou a kaparmi na tanieri.
www.onegreenplanet.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.