Luxusné rezy, ktoré sú jemné, chutné a skvele vyvážené. Znie to skvele? Tak si ich poďte pripraviť. Je to hračka!
Čo budete potrebovať
- 5 bielkov
- 5 žĺtkov
- 5 lyžíc bieleho cukru
- 5 lyžíc tortovej múky
- 12 g prášku do pečiva
- 12 g vanilkového cukru
- 150 ml oleja
- 150 ml vody
- 2 lyžice kakaového prášku
Na čokoládový puding:
- 80 g čokoládového pudingu v prášku
- 1 l mlieka
- 3 lyžice bieleho cukru
- 12 g vanilkového cukru
Na polevu:
- 500 g kyslej smotany
- 50 g šľahačky v prášku
- strúhaná čokoláda
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Pripravte si plech s rozmermi 43 × 37,6 cm a vyložte ho papierom na pečenie.
- Vyšľahajte žĺtky s cukrami do krémova.
- Potom pomaly pridávajte olej, vodu, múku, prášok do pečiva a kakao.
- V samostatnej miske ušľahajte bielky a opatrne ich vmiešajte do cesta. T
- cesto nalejte na plech.
- Pripravte si puding podľa návodu na obale.
- Akonáhle puding vychladne, pridajte ho do cesta na rezy – jednu polievkovú lyžicu.
- Pečte 15 minút alebo kým nevyjde špáradlo vložené do stredu rezov čisté.
- Buchtu nechajte úplne vychladnúť.
- V inej mise šľahajte kyslú smotanu a šľahačku v prášku.
- Keď je krém tuhý, pridajte poriadnu vrstvu na rezy.
- Posypte postrúhanou čokoládou a nechajte aspoň 4 hodiny vychladiť v chladničke.
Ak doma nemáte kvalitný šľahač, možno sa vám budú hodiť naše recenzie na tie najlepšie elektrické šľahače . Kto vyhral v našom porovnaní?