Banánové rezy s domácim vanilkovým pudingom

Banánové rezy s domácim vanilkovým pudingom

Tieto rezy sú bohaté a dokonale chutné! Prekypujú banánovou chuťou, sú vláčne a škorica a vanilka im dodávajú ten správny šmrnc. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na cesto:

  • 2 a 1/2 šálok hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 2 šálky kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 1/2 šálky cmaru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 šálky roztlačených, prezretých banánov (asi 3 až 4 veľké banány)

Na puding:

  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • 2 šálky plnotučného mlieka
  • 2 veľké žĺtky
  • 1 lyžica vanilkovej pasty
  • 1/2 lyžice slaného masla

Ďalšie ingrediencie:

  • 4 – 5 veľkých, čerstvých banánov, nakrájaných na plátky
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 20 piškótov, hrubo rozdrvených
  • 2 lyžice slaného masla, rozpustené
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžička kryštálového cukru

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Nastriekajte plech s rozmermi 23 x 33 cm olejom v spreji.
  • Do misy preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu, soľ a jedlú sódu.
  • Cukor, vajcia, olej, cmar a vanilku šľahajte vo veľkej mise elektrickým šľahačom na strednú rýchlosť asi 2 minúty.
  • Pridajte múku do zmesi cukru (pridávajte po tretinách a po každom pridaní šľahajte na nízku rýchlosť, pokiaľ nebude zmes hladká).
  • Vmiešajte roztlačené banány a cesto preneste na pripravený plech.
  • Pečte uprostred predhriatej rúry, kým špáradlo vložené do stredu buchty nevyjde čisté, 30 až 35 minút.
  • Preneste na mriežku a nechajte 10 minút chladnúť.
  • Pomocou rukoväte varešky vyvŕtajte po celej buchte hlboké otvory (asi 5 naprieč a 6 dole, celkom teda 30 otvorov).
  • Vo veľkom hrnci ušľahajte cukor, kukuričný škrob a soľ; rozšľahajte v mlieku.
  • Všľahajte žĺtky.
  • Za stáleho miešania priveďte do varu.
  • Okamžite znížte teplotu na minimum a za stáleho miešania varte 1 až 2 minúty, kým nie je puding dostatočne hustý.
  • Puding nalejte cez jemné sito do veľkej misy.
  • Vmiešajte vanilkovú pastu a maslo.
  • Za občasného miešania ochlaďte, kým nebude puding vlažný, asi 15 minút.
  • Na buchtu rovnomerne rozotrite puding.
  • Zakryte rezy potravinárskou fóliou a pritlačte ju priamo na puding.
  • Buchtu chlaďte aspoň 2 hodiny, ale najlepšie cez noc.
  • Predhrejte rúru na 175 °C.
  • Odstráňte z rezov fóliu.
  • Plátky banánu rovnomerne rozložte na puding.
  • Vo veľkej mise šľahajte smotanu, práškový cukor a vanilku elektrickým šľahačom pri stredne vysokej rýchlosti, kým vám nevznikne hustá zmes.
  • Rozprestrite zmes na banány v rovnomernej vrstve.
  • V miske zmiešajte drvené piškóty, rozpustené maslo, múku a kryštálový cukor.
  • Zmes prstami roztlačte, aby ste vytvorili malé hrudky a rozprestrite ich na plech.
  • Pečte v predhriatej rúre, kým nebudú chrumkavé a hnedé, 5 až 6 minút.
  • Nechajte vychladnúť.
  • Rezy potrite šľahačkou, posypte posýpkou a podávajte.
Rezy z banánov s pudingom, šľahačkou a piškótami servírované na tanierikoch.
www.southernliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.