Obrátený hruškový koláč

Obrátený hruškový koláč

Chcete koláč z hrušiek vo vegan variante? Ani to nie je problém. Ochutnajte tento luxusný recept. A prečo sa mu vôbec hovorí obrátený? Tak sa na to pozrite a zistite to!

Ingrediencie:

  • 2 hrušky
  • 3 lyžice javorového sirupu

Tekuté ingrediencie:

  • ¾ hrnčeka sójového, mandľového alebo kokosového (pre neveganov obyčajného kravského) mlieka
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ⅓ hrnčeka cukru
  • ¼ hrnčeka oleja

Suché ingrediencie:

  • ¾ hrnčeka hladkej múky
  • ¾ hrnčeka polohrubej (špaldovej) múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky jedlej sódy
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička škorice

Postup:

  • Tortovú formu s priemerom asi 23 cm si vyložte papierom na pečenie.
  • Hrušky si olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  • Tie potom podľa ľubovôle vyskladajte (napríklad do kruhu) na dno tortovej formy. Nejaké kúsky hrušky si nechajte bokom na pyré (potrebujeme ho ¼ hrnčeka)
  • Takto nadekorované hrušky polejte javorovým sirupom alebo posypte cukrom.
  • Pripravte si pyré zo zvyšku hrušiek.
  • Dajte ich do mixéra spolu s 1-2 lyžičkami vody a rozmixujte na hladké pyré.
  • Odmerajte si ¼ hrnčeka a pridajte ho ku všetkým tekutým ingredienciám, premiešajte.
  • Suché ingrediencie (okrem múky) si zmiešajte.
  • Potom k nim pridajte dohromady 1 a ¼ hrnčeka múky a premiešajte.
  • Suché ingrediencie pridajte k tekutým a podľa potreby ešte opatrne prisypávajte zvyšok múky, aby cesto nebolo príliš husté.
  • Hotové cesto nalejte na hrušky a dajte piecť.
  • Pečte na 180 ° C po dobu 35-40 minút.
obrátený hruškový koláč
Zdroj: marthastewart.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.