Chcete koláč z hrušiek vo vegan variante? Ani to nie je problém. Ochutnajte tento luxusný recept. A prečo sa mu vôbec hovorí obrátený? Tak sa na to pozrite a zistite to!
Ingrediencie:
- 2 hrušky
- 3 lyžice javorového sirupu
Tekuté ingrediencie:
- ¾ hrnčeka sójového, mandľového alebo kokosového (pre neveganov obyčajného kravského) mlieka
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- ⅓ hrnčeka cukru
- ¼ hrnčeka oleja
Suché ingrediencie:
- ¾ hrnčeka hladkej múky
- ¾ hrnčeka polohrubej (špaldovej) múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky jedlej sódy
- ½ lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžička škorice
Postup:
- Tortovú formu s priemerom asi 23 cm si vyložte papierom na pečenie.
- Hrušky si olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Tie potom podľa ľubovôle vyskladajte (napríklad do kruhu) na dno tortovej formy. Nejaké kúsky hrušky si nechajte bokom na pyré (potrebujeme ho ¼ hrnčeka)
- Takto nadekorované hrušky polejte javorovým sirupom alebo posypte cukrom.
- Pripravte si pyré zo zvyšku hrušiek.
- Dajte ich do mixéra spolu s 1-2 lyžičkami vody a rozmixujte na hladké pyré.
- Odmerajte si ¼ hrnčeka a pridajte ho ku všetkým tekutým ingredienciám, premiešajte.
- Suché ingrediencie (okrem múky) si zmiešajte.
- Potom k nim pridajte dohromady 1 a ¼ hrnčeka múky a premiešajte.
- Suché ingrediencie pridajte k tekutým a podľa potreby ešte opatrne prisypávajte zvyšok múky, aby cesto nebolo príliš husté.
- Hotové cesto nalejte na hrušky a dajte piecť.
- Pečte na 180 ° C po dobu 35-40 minút.